Inevitabilul isi Gaseste Loc Indiferent de Piedici

Daca anul asta castigi un campionat judetean, anul viitor primesti o medalie nationala, iar peste 2 ani ai invitatie la campionatul european, nu e normal ca peste 3 ani sa vrei la campionatul mondial?

Asta e doar un exemplu, altul ar fi cazul unei bucatarese: azi face o ciorba excelenta, maine nu ramane nimic din felul 2, in ideea ca serveste un restaurant intreg, poimaine sigur va vrea sa rupa topurile cu desertul pe care-l face.

De ce n-ar fi la fel si in cazul medicilor? Daca dupa crearea embrionilor cu 3 parinti diferiti urmeaza crearea de hibrizi intre om si vaca, pentru ca mai apoi sa se selectioneze pentru implantare doar embrioni sanatosi (fara gene cancerigene), se ajunge la dezvoltarea de tehnici din ce in ce mai performante pentru fertilizarea in vitro, culminand cu etapa urmatoare: copii cu design ales de parinti.

Institutul de Fertilitate din Los-Angeles ofera sansa clientilor sa aleaga caracterele fenotipice (ce se vede la exterior, inclusiv sexul) ale viitorilor copii (conceputi artificial prin fertilizare in vitro).

Toate bune si frumoase, dar problemele de etica apar cand intri in detaliu si afli cum se ajunge la embrionul dorit… Se creaza un numar mai mare de embrioni din care se preleveaza o celula pentru analiza. Cartand genomul celulei se poate deduce aspectul fizic al viitorului fat/copil, se implanteaza cel care respecta modelul ales de parinti din catalog, restul urmand sa fie distrusi.

2 raspunsuri

  1. Parca „Gattaca” iese din ecran si prinde viata in acest plan al realitatii…

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Asa e, astept primul design cu polidactilie ca sa poata canta la pian partiturile unor piese grele 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.