Informare Legata de Diagnosticul Genetic Preimplantare

Genetica moderna permite cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro sa evalueze genetic embrionii care urmeaza sa fie implantati. Scopul acestei examinari se incadreaza intr-o plaja larga, de la alegerea sexului bebelusului pana la screeningul pentru anumite defecte genetice care ar putea determina patologii grave dupa nastere.

Intr-un studiu publicat in ultimul numar al jurnalului Fertility and Sterility au fost evaluate informatiile prezente pe siteurile clinicilor care practica fertilizare in vitro si screening genetic preimplantare.

Daca beneficiile procedurii sunt prezentate pana la cele mai mici detalii, culminand cu informarea referitoare la cele in jur de 5000 de anomalii genetice cunoscute, riscurile aferente diagnosticului preimplantare sunt tratate sumar in speranta atrageriui unui numar cat mai mare de clienti.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.