Inima se Poate Autovindeca Dupa Imbolnaviri

EARTHtimes – Conform cercetarilor efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea Bristol, inima devine mai puternica dupa ce sufera imbolnaviri, si reuseste sa lupte mai bine cu viitoarele probleme.

Studiul pe soareci a relevat ca animalele de laborator afectate de boli cardiace tolerau mai bine operatiile pe cord. Echipa de cercetatori spera sa identifice exact reactia chimica din acest proces pentru a putea obtine acelasi efect si cu noile medicamente.

In timpul operatiilor pentru repararea arterelor, doctorii opresc inima pentru o perioada de timp, ceea ce ar putea duce la distrugerea partiala a tesutului. Dar noul studiu sugereaza ca bolile cardiace pot creste toleranta inimii la aceste distrugeri.

Cercetatorii au folosit soareci modificati genetic. Acestia au fost modificati in asa fel incat sa mimeze starea inimii oamenilor. Au fost hraniti cu alimente grase pentru ingrosarea peretilor arterelor asemenea oamenilor.

Soarecii au fost supusi operatiilor pe cord in acelasi mod cu oamenii. Cercetatorii au descoperit ca soarecii cu afectiuni cardiace au reactionat mai bine decat cei normali.

„Inima este un organ foarte inteligent – credem ca are abilitatea de a schimba cicluri chimice pentru a raspunde distrugerilor cauzate de afectiunile cardiace”, a spus liderul cercetarilor, profesorul Saadeh Suleiman. „Credem ca putem tinti aceste reactii chimice pentru a ajuta oamenii care sunt supusi interventiilor pe cord”.

Detaliile studiului apar in ultima editie a jurnalului Critical Care Medicine.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.