Inteligenta Fluida se Poate Imbunatati

Inteligenta fluida se refera la abilitatea de a intelege si rezolva probleme noi independent de cunostintele acumulate anterior. Inteligenta fluida este esentiala pentru o plaja larga de activitati cognitive si este considerata unul dintre cei mai importanti factori implicati in invatare. De asemenea, inteligenta fluida este in stransa legatura cu succesul profesional si educational, in special in medii complexe.

Cu toate ca performanta in testele de inteligenta fluida poate fi imbunatatita prin exersarea directa a testelor, pana acum nu exista evidenta conform careia inteligenta fluida ar putea fi imbunatatita prin practicarea altor tipuri de exercitii.

Un studiu recent a descoperit ca este posibil sa antrenezi oameni pentru a deveni mai inteligenti, crescand puterea innascuta a creierului. Exercitiile folosite s-au bazat pe memoria de lucru (un fel de RAM al calculatoarelor).

Studiul poate fi citit in detaliu aici: cresterea inteligentei fluide.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.