Interviu cu Vasile Astarastoae

Reporter: Medicii ne pleaca in strainatate pentru obtine salarii mai mari. Ce ar trebui sa faca autoritatile pentru a tine medicii acasa? Cum vedeti situatia peste 5 ani?

Vasile Astarastae: In anii 2007 si 2008, peste 4% din medici au migrat spre tarile estice din UE, SUA, Canada, Australia, etc. Daca aceasta tendinta se va mentine, in 5-7 ani sistemul va intra in colaps. Daca vrem sa nu ajungem la aceasta situatie ar trebui sa crestem veniturie medicilor, sa le asiguram mijloacele de a-si realiza o cariera profesionala, iar societatea sa renunte la a-i blama. Ei trebuie respectati! Daca nu se vor lua aceste masuri, intr-un viitor nu prea indepartat va trebui sa acceptam sa fim tratati de tot felul de vraci, mame omida, ori sa ne tratam singuri apeland la ceaiuri si buruieni.

Intreg interviul poate fi citit pe mondonews.ro

Cu ocazia asta anunt si protestul organizat de studentii UMF Cluj, maine:

Daca vrei o schimbare vino alaturi de noi in data de 15.10.2008, la ora 14:00 in fata Prefecturii Cluj. Sunt asteptati rezidentii, absolventii si studentii din centrul medical Cluj-Napoca.

Mentionam ca nu dorim sa fim o „galerie”, sa impresionam 20-30 de trecatori ci sa avem un comportament demn de elita pe care o reprezentam, iar doleantele noastre sa se faca auzite in intreaga tara prin intermediul mass-media.

Protestul este aprobat de catre Primaria Cluj-Napoca (nr. 175106/2/07. 10.2008) pentru intervalul orar 14:00-16:00.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.