Izolarea Sociala Creste Riscul De Cancer La San

Stresul asociat izolarii sociale combinat cu o dieta bogata in grasimi creste nivelul neuropeptidului Y, un neurotransmitator cerebral, urmand sa promoveze obezitatea, rezistenta la insulina si riscul cancerului la san.

Nivelurile semnificativ crescute ale neuropeptidului Y sunt observate cand izolarea sociala este combinata cu o dieta bogata in grasimi, dar in cazul soarecilor izolati timp de 2 saptamani s-a observat dezvoltarea structurilor de origine a cancerului mamar si in prezenta dietei normale.

Descoperirile prezentate cu ocazia intalnirii anuale a American Association for Cancer Research (AACR) explica partial de ce izolarea sociala este asociata cu un risc crescut de cancer si deces, iar obezitatea este factor de risc pentru cancerul la san.

92% dintre soarecii izolati social si hraniti cu o dieta bogata in grasimi au dezvoltat tumori, comparat cu 36% dintre cei izolati, dar hraniti cu o dieta normala.

Chiar daca nu exista inca studii pe subiecti umani, cercetatorii sustin ca neuropeptidul Y joaca un rol in dezvoltatea cancerului la san si in cazul populatiei umane.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.