James Watson, Descoperitorul ADN-ului, se Retrage

James WatsonJames Watson, care a fost laureat la Premiului Nobel pentru codescoperirea ADN-ului alaturi de Francis Crick, si-a anuntat astazi retragerea de la Laboratorul Cold Spring Harbor, unde si-a desfasurat cercetarile pentru mai mult de 40 de ani.

Retragerea vine dupa ce James Watson a facut cateva afirmatii rasiste referitoare la locuitorii Africii, pe care ii considera inferiori din punct de vedere genetic. Dupa publicarea interviului controversat, Watson si-a negat afirmatiile, spunand ca „sunt rusinat de ce s-a intamplat” si ca „nu exista o baza stiintifica pentru astfel de teorii”.

In scandalul care a urmat, omul de stiinta, care si-a dedicat viata studierii ADN-ului, a considerat ca este timpul sa se retraga de tot din pozitia de lider al institutiei.

Watson a subliniat ca laboratorul este acum complet dedicat cercetarii in domeniul oncologiei si a argumentat ca victoria finala asupra cancerului este de-acum „la intelegerea noastra”.

Mai multe detalii pe CSHL.edu (Cold Spring Harbor Laboratory).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.