Johnson & Johnson Dati In Judecata Pentru Mesa Vaginala

Una dintre abordarile terapeutice in cazul prolapsului uterin este interventia vaginala prin care se insera o mesa cu scopul de a sustine organele micului bazin in pozitie cat mai apropiata de cea fiziologica.

In momentul actual exista numeroase tipuri de astfel de mese, produse de diferite companii printre care si Johnson & Johnson. Mesa Gynecare Prolift a primit aprobare 510(k) din partea FDA (U.S. Food and Drug Administration) in 2008, ceea ce inseamna ca nu a fost necesar ca aceasta sa treaca prin toate etapele de aprobare din cauza asemanarii cu o alta mesa anterior validata, Gynemesh produsa tot de Johnson & Johnson si comercializata din 2002.

Din pacate asemanarea dintre ele nu a fost suficienta pentru a garanta siguranta noii mese, astfel incat intre 2008 si 2010 au fost depuse 1.503 de reclamatii referitor la reactiile adverse pe care le produce Gynecare Prolift: complicatii urinare, durere cronica, edeme etc, o parte dintre acestea datorandu-se reactiei organismului fata de corpul strain.

FDA a luat in considerare retragerea produsului de pe piata pana vor aparea rezultatele unor studii de siguranta. Intre timp, peste 100 de femei au dat in judecata compania Johnson & Johnson cu scopul de a obtine despagubiri.

Alternativele meselor vaginale in tratamentul prolapsului de organe pelviene sunt reprezentate de histerectomie si susturi de rezistenta care sa sustina organele la locul lor.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.