LeFigaro Scrie Despre Studentii Francezi De La UMF Cluj

In trecut a mai existat un articol in care se prezenta oportunitatea absolvirii medicinii la UMF Cluj in cazul neacceptarii in tara natala. Atunci am fost mai acid in comentarii, acum m-am mai domolit, adevarul e undeva la mijloc si astept inca o varianta venita din interiorul comunitatii studentilor straini.

Se stie ca medicina in Franta este mult mai dura decat la noi, reprezentarea grafica a studentilor in functie de an (1-6) avand forma de palnie, multi in primul an, foarte putini in anul 6. Aproximativ 85% sunt scosi din sistem dupa anul 1.

O varianta foarte acceptabila pentru ei este UMF Cluj unde inscrierea se face pe baza de dosar, iar taxa anuala e 5000 de Euro. Facultatea e buna, are linie de predare in franceza din anul 2000, iar diploma este recunoscuta in Uniunea Europeana.

Varianta oficiala e ca in primii 3 ani se preda in limba franceza, apoi cand apare nevoia comunicarii cu pacientii din anul 4 se apeleaza la limba romana (eh, mai mult sau mai putin…). Detalii in LeFigaro, poza din mijlocul articolului e de la seria mea (romana), anul trecut la ATI (mari jurnalisti si baietii de la Figaro) 😛

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.