Legarea Trompelor Scade Riscul De Cancer Ovarian

O informatie care se leaga foarte bine cu articolul de acum cateva zile conform caruia exista o corelatie genetica intre endometrioza si cancerul ovarian.

Jurnalul Human Reproduction Update a publicat o metaanaliza concluzionand ca legarea trompelor uterine scade riscul de a face cancer ovarian.

Metaanaliza este un studiu statistic facut pe rezultatele unor studii populationale avand acelasi subiect de studiu. In cazul de fata a fost vorba de 40 de studii. Greutatea concluziilor vine din numarul mare de subiecti luati in studiu per total. Tinand cont ca riscul de a face cancer ovarian dupa legarea trompelor a fost cu peste 30% mai mic, subiectul e suficient de interesant ca sa fie studiat mai departe.

Implicatia cea mai mare o va avea pentru femeile care nasc prin cezariana si nu doresc sa mai aiba copii dupa. Este un moment bun pentru legarea trompelor inainte de inchiderea peritoneului…

2 raspunsuri

  1. Buna ziua,
    Am avut a doua cezariana si mi s-a facuta ligatura de trompe. Este posibila o operatie de inversare a ligaturii trompelor? Cunoasteti o clinica unde se face o astfel de interventie? Am inteles ca se poate face si laparoscopic.
    Multumesc!

  2. buna ziua eu am 37 de ani am un baiat de 18 ani si in urma cu 9 ani am decis sami leg trompele acuma asi vrea sa mai fac un copil si nu stiu sigur daca mai pot face de aceia am apelat aicea

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.