Legarea Trompelor Uterine Nu Afecteaza Performanta Sexuala + Video

Un studiu publicat recent in BJOG sustine ca femeile care au ales sterilizarea prin legarea prompelor uterine nu intampina nici un fel de probleme sexuale.

Mai mult decat atat, la femeile luate in lotul de cercetare s-a observat ca riscul pentru unele probleme este chiar mai mic decat in populatia generala, majoritatea fiind fericite cu viata lor sexuala.

Legarea trompelor uterine este o metoda contraceptiva prin care se impiedica interactiunea dintre ovul si spermatozoizi prin blocarea trompelor uterine. Procedura se efectueaza fie dupa o nastere, fie prin laparoscopie cand doreste pacienta.

Au fost chestionate 2721 de femei, iar 36% dintre cele care au apelat la legarea trompelor uterine au declarat sa sunt foarte satisfacute din punct de vedere sexual, comparat cu 30% dintre cele care nu au trompele uterine legate.

Un motiv pentru aceste procente ar putea fi absenta anxietatii provocate de gandul unei sarcini nedorite.

Cele mai multe legari de trompe uterine au fost realizate la femeile cu varsta intre 40 si 64 de ani.

Citeste mai multe despre sterilizarea la femei.

248 raspunsuri

1 2 3 4
 1. Solovei mariana

  Bună ziua am și eu o întrebare am trompele legate luna trecuta mia venit pe 8 iar luna asta mia curs foarte puțin sânge și în prezent nu mia venit este posibil sa fiu însărcinată

 2. Solovei mariana

  Buna ziua îmi doresc foarte mult sa fac un copil dar am trompelor legate ce trebuie sa fac sa îmi dezleg trompele

 3. Mădălina GASPAR

  Mă numesc Mădălina GASPAR și mi-am legat trompele anul trecut soțul meu dorește o noua sarcina se poate sa rămân gravida daca soțul meu lasă multa sperma in uter
  Ce sa FC sa rămân gravidă din nou

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.