Legatura Dintre Greutatea La Nastere Si Activitatea Cerebrala

Cercetatorii au pus in evidenta pentru prima data o legatura intre greutatea la nastere, greutatea placentei si variatiile activitatii cerebrale intre cele 2 emisfere.

Studiul desfasurat de catre University of Southampton a fost publicat in PLoS ONE si concluzioneaza ca greutatea mica la nastere si placenta relativ marita determina cresterea activitatii emisferei drepte in comparatie cu emisfera stanga. Aceste diferente au fost asociate cu tulburari de dispozitie si depresie.

Rezultatele studiului actual aduc noi argumente pentru a confirma faptul ca mediul intrauterin anormal in care se dezvolta fetii in timpul sarcinii (la cei cu restrictie de crestere intrauterina) poate crea modificari pe termen lung ale functiilor creierului.

Au fost evaluati 140 de copii cu varste intre 8 si 9 ani pentru a identifica modificarile de flux sanguin asociate cresterii activitatii cerebrale intr-o anumita emisfera.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.