Legi Stupide: Ilegalizarea Avorturilor in Nicaragua

Anul trecut, Nicaragua a devenit a 35-a tara in care avortul este interzis fara exceptie. Din cauza asta, cel putin 3 femei au murit avand complicatii in timpul sarcinii.

Associated Press a detaliat povestea unei victime, Olga Reyes in varsta de 22 de ani. In cazul ei, fatul a crescut in afara uterului si nu a rerusit sa supravietuiasca, provocand hemoragie masiva cu punerea in pericol a vietii mamei.

Sotul lui Reyes si-a exprimat ingrijorarea referitoare la limitarile cu care se confrunta medicii nigerieni. „Medicii stiu ca daca intrerup o sarcina, licenta le-ar putea fi anulata. Sunt amenintati.”

Legea a fost aprobata anul trecut cu suport de la institutii precum Roman Catholic Church, care declara ca nu avorturile, ci avansarea medicinei pot ameliora complicatiile din timpul sarcinii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.