LHC Oprit a 2-a Oara

Dupa tot tam-tamul din presa, cu gauri negre si sfarsitul lumii, AFP anunta ca LHC-ul a fost oprit a 2-a oara la doar cateva zile de la pornirea experimentului. Prima data a fost oprit din cauza unei defectiuni la sistemul de racire al sistemului, apoi ieri (sambata, 20 sept).

Acum va face pauza timp de 2 luni din cauza avarierii unui element al LHC-ului in timpul unui test. Sunt curios ce element necesita atata timp pentru reparare/reconstructie in ideea in care banii nu sunt o problema, s-au investit deja miliarde de dolari in proiect.

Oare Nostradamus si ceilalti prezicatori au luat in calcul pauza asta? freaky

1 raspuns

  1. Pentru cei care vor sa se documenteze direct de la sursa, am tradus pentru dumneavoastra, in romana, declaratia de la CERN. Explica foarte clar totul. Este o masinarie cu mii de piese, una din ele nu a functionat. O vor schimba. Numai ca trebuie sa incalzeasca acea zona, care era mai rece decat spatiul cosmic. Asta va lua vreo o luna. Apoi pana o repara, deja intra in programul de iarna, cand acceleratorul ar fi fost deja oprit. Declaratia oficiala a CERN, asadar, este tradusa pentru dumneavostra la http://www.StiintaAzi.ro si http://www.FizicaParticulelor.ro. Cu respect, Adrian Buzatu, doctorand in fizica particulelor

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.