Lista De Verificare Pentru Chirurgi

New England Journal of Medicine a publicat un studiu conform caruia mai mult de 40% dintre decese si mai mult de 30% dintre complicatii, aparute in relatie cu interventii chirurgicale, pot fi evitate daca se foloseste o lista de verificare. Lista a fost propusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si a fost testata in 8 orase din lume: Seattle, Toronto, Londra, Auckland, Amman, New Delhi, Manila si Ifakara.

National Patient Safety Agency (NPSA) a ordonat ca toate spitalele din Anglia si Wales sa o includa in protocolul interventiilor chirurgicale pana cel tarziu luna februarie 2010.

Lista de verificare se concentreaza pe actiunile premergatoare anesteziei, interventiei chirurgicale si transportului in salon. Ocupa o singura pagina si poate fi completata in cateva minute.

Studil a inclus 7.688 de pacienti, 3.733 operati inainte de implementarea verificarii si 3.955 operati dupa. Rata complicatiilor majore a scazut de la 11% la 7%, iar rata deceselor postoperator a scazut de la 1,5% la 0,8%.

S-a observat ca exista lacune in munca de echipa atat in tarile bogate, cat si in cele sarace, deci lista de verificare va fi benefica ambelor categorii.

Lista de verificare contine intrebari esentiale legate de: identitatea pacientului, verificarea sigurantei anesteziei, alergii, dificultate respiratorie, particularitati ale cazului, profilaxie antibiotica, instrumente folosite in interventie, elementele cheie in recuperare etc.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.