Locuri Si Posturi La Rezidentiat 2011

In sesiunea din 2011, absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.810 locuri si posturi, dintre care 2.998 locuri si 812 posturi.

Dintre cele 2998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, un numar de 2600 locuri sunt pentru medicina, 290 locuri pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie.

Descarca listele de locuri si posturi la examenul de rezidentiat 2011: locuri rezidentiat 2011 si posturi rezidentiat 2011.

Ministerul Sanatatii va pune accent pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

Inscrierile pentru rezidentiat se vor face pana la data de 7 octombrie 2011, la directiile de sanatate publica, sau la ministerele cu retea proprie, dupa caz.

Ca si pana acum, concursul de rezidentiat 2011 se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

9 raspunsuri

 1. ministerul nu a gandit nici macar o secunda cum au repartizat locurile,cum poti da 319 locuri in timisoara cand acolo termina 25o de studenti din care 150 pleca in germania..cea mai mare imbecilitate pe care aputut-o face…

  • Pentru informatia Adelinei, la Timisoara au dat in urma cu 2 zile 326 de copii licenta…plus cei de anii trecuti care poate incearca sa dea rezidentiatul din nou…plus Aradul care are 77 de locuri si dau impreuna cu noi….ce ar fi sa mai calculezi o data…

 2. Nu e corect sa fie subiecte diferite.

 3. Hai, Raluca, fii serioasa! Raspunsul asta putea sosi numai din partea unei persoane care traieste pe alta planeta! Ministerul isi bate joc de noi in ce mod vrea el si asa va fi mereu. Din cauza persoanelor care sunt prea credule si care se complac in mocirla asta nu merge nimic bine. Sa dea Domnul sa fie bine pentru toata lumea! Eu unul am emotii mari. Sper sa fie constructive!
  Numai bine!

 4. au dublat nr locurilor la gastro, pe bucuresti…

 5. este adevarat ca daca ma inscriu sa dau examnul in centrul Craiova tb sa aleg si pe ce locuri concurez adica ori pe cele din Craiova ori pe cele din Brasov? cei care v-ati inscris deja, stiti ceva despre asta ca o colega a sunat la dsp craiova si asa i s-a specificat

 6. Da , MS , ne-a dat inca o pacaleala de zile mari .. dupa ce ca dam descentraizat , fiecare universitate mare are sub tutela un centru mic . La inscriere trebuie specificat centrul pentru care concurezi (ex. Dai pe zona Craiova – Brasov , examenul se da la Craiova , tu candidat trebuie sa specifici centrul unde vrei sa faci pregatirea , respectiv Craiova sau Brasov , nu poti opta pentru ambele centre.)Super nu ?

 7. si atunci de ce mai tb sa ne prezentam in centrul unde am sustinut examenul pt alegerea locurilor?? care e scopul?? ca asta puteam sa facem si la brasov in ordinea notelor.numai sa ne frece la melodie stiu astia!!!

 8. Deci daca fiecare univ mare are in subordine una mica, locurile nu sunt la comun? adica cine termina la Arad nu poate sa-si ia la Timisoara, avand in vedere ca dam examen la Tm toti?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.