Logest

Logest drajeuri

Informatii pentru pacient – cititi cu atentie prospectul inainte de a utiliza medicamentul.

Compozitie Logest
Un drajeu contine: 0,075 mg gestoden, 0,02 mg etinilestradiol si excipienti: lactoza, monohidrat, amidon de porumb, polividona 25.000 (K25), stearat de magneziu, zahar (K90), polietilen glicol 6000, carbonat de calciu, talc, ceara montanglicol.

Grupa farmaceutica a Logest
Contraceptiv oral

Indicatii terapeutice pentru Logest
Pentru evitarea sarcinii (daca este utilizat conform indicatiilor).

Contraindicatii pentru Logest
CAND NU ESTE RECOMANDAT LOGEST

In ce situatii nu ar trebui sa folositi Logest?
– Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida
– Daca aveti afectiuni hepatice severe; antecedente de ingalbenire a pielii (icter) sau mancarime severa a pielii pe intreg corpul in timpul unei sarcini anterioare; alte tipuri de icter (sindrom Dubin-Johnson, sindrom Rotor); daca aveti sau ati avut tumori hepatice
– Daca aveti sau ati avut afectiuni tromboembolitice la nivelul membrelor inferioare, plamanilor, ochilor sau alta localizare, daca ati avut infarct miocardic sau aveti o alta afectiune cu risc de a forma cheaguri de sange
– Daca aveti anemie cu celule in secera (siclemie)
– Daca aveti sau ati avut cancer de san sau de endometru (mucoasa uterina)
– Daca aveti diabet sever care a determinat modificari vasculare
– Daca aveti tulburari ale metabolismului lipidic
– Daca ati avut herpes in timpul unei sarcini anterioare (gestational)
– Daca aveti otoscleroza (o forma de pierdere a auzului) care s-a inrautatit in timpul unei sarcini anterioare
– Daca aveti sangerari vaginale de cauza necunoscuta
– Daca sunteti alergica la oricare din componentii produsului Logest

In ce situatii trebuie sa intrerupeti tratamentul cu Logest si sa anuntati medicul?
Trebuie sa intrerupeti tratamentul cu Logest si sa anuntati medicul daca apare una din manifestarile de mai jos:
– Daca a aparut o forma de migrena pe care nu ati mai avut-o, sau daca migrena apare mult mai frecvent decat inainte
– Daca aveti cefalee (dureri de cap) mai putermica sau mult mai frecventa decat de obicei
– Daca apar tulburari bruste de vaz, auz sau vorbire
– Daca apar alte somptome de flebita si tromboemblie (formare de cheaguri de sange sau inflamatia venelor), de exemplu dureri neobisnuite la nivelul membrelor inferioare, tumefierea bratelor si membrelor inferioare, dureri acute in piept sau greutate in respiratie, senzatie de greutate in piept
– Daca veti fi supusa unei interventii chirurgicale in cursul urmatoarelor 6 saptamani sau daca sunteti imoblizata la pat dupa un accident, dupa o interventie chirurgicala sau aveti gips la un picior fracturat
– Daca pielea se ingalbeneste (icter) sau aveti prurit (mancarime) pe tot corpul
– Daca creste numarul crizelor epileptice
– Daca creste semnificativ tensiunea arteriala
– Daca va simtiti foarte deprimata
– Daca aveti dureri abdominale severe in etajul superior
– Daca ramaneti gravida

Interactiuni ale Logest
Va interactiona Logest cu alte medicamente?
Este important sa spuneti mediclui daca luati medicametnte inainte de a incepe tratamentul cu Logest. De asemena, este important sa spuneti medicului sau dentistului ca luati Loget ori de cate ori vi se prescrie un medicament nou. Unele medicamente pot influenta negativ actiunea produsului Logest.

Medicametele care pot reduce actiunea produsului logest sunt unele antibiotoce, de exemplu cum ar fi ampicilina si rifampicina; griseofulvina; fenilbutzona (antireumatic); fenitoina, fenobarbitalul si alte medicamnte care se utilizeaza la pacientele cu epilepsie si carbamazepina (care se poate utiliza in tratamentul epilepsiei sau altor afectiuni).

Daca luati sau urmeaza sa incepeti tratamentul cu unul din aceste medicamnte puteti lua in continuare Logest, dar aveti nevoie suplimentar si de alta metoda contraceptiva in timpul tratamentului cu aceste medicamente si 7 zile de la oprirea acestuia. Cititi cu atentie sectiunea “Precautii contraceptive suplimentare”. Daca in aceste 7 zile se termina drajeurilede pe o folie, urmatoarea folie se va incepe fara pauza. In aceasta situatie sangerarea de privare nu va aparea decat la sfarsitul celei de a doua folii. Daca sangerarea de privare nu apare, trebuie verificata existenta unei sarcini inainte de inceperea urmatoarei folii. Daca luati rifampicina, este nevoie sa utilizati o metoda contraceptive inca 4 saptamani de la terminarea tratamentului.

Daca aveti diabet, poate fi necesara modificarea dozei de antidiabetice.
Daca aveti intrebari, discutati cu medicul sau farmacistul.

Puteti lua Logest daca suferiti de o boala?
Femeile care sufera de o boala sau care sunt in ingrijirea unui medic pot lua Logest, dar trebuie sa consulte mai des medicul. Uneori se recomanda analize de sange pentru a controla starea de sanatate. Medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat daca aveti urmatoarele afectiuni:
– Diabet
– Hipertensiune arteriala
– Varice
– Inflamatii venoase (flebite)
– Otoscleroza (o forma de pierdere a auzului)
– Scleroza multipla
– Epilepsie
– Tulburari metabolice cunoscute, ca porfiria
– Tulburari de mobilitate (spasme sau dificlutati in controlul muscular)
– Probleme renale
– In familia dvs. au fost semnalate boli cauzate de tulburari de coagulare, atacuri de cord sau accidente vasculare
– Obezitate
– Chisturi mamare sau cancer de san in familie
– Depresie severa
– Lupus (LES)
– Fibromatoza uterina
– Migrena

CUM SE ADMINISTREAZA LOGEST?
Incepeti sa luati Logest din prima zi a ciclului menstrual. Folia de Logest contine 21 de drajeuri. Luati drajeul din ziua saptamanii corespunzatoare de pe folie. De exemplu daca menstruatia incepe intr-o vineri, luati drajeul marcat cu “Vi”. Apoi luati cate un drajeu pe zi , in ordinea zilelor, pana cand luati cele 21 de drajeuri. Luati drajeul la aceeasi ora, preferabil seara.

Folia urmatoare
Dupa ce ati luat toate cele 21 de drajeuri, urmeaza 7 zile in care nu luati nici un drajeu. Menstruatia va aparea in cele 7 zile. Incepeti o noua folie de Logest din a 8-a zi, chiar daca menstruatia nu s-a oprit. Aceasta inseamana ca veti inepe a doua folie de Logest in aceeasi zi in care ati inceput-o pe prima.

Trecerea de la alt tip de contraceptive orale
Incepeti sa luati Logest din prima zi de sangerare care apare dupa ultimul drajeu al contraceptivului oral anterior. Apoi urmati instructiunile de mai sus. Daca ati luat un contraceptiv oral zilnic (cu 28 de drajeuri) incepeti sa luati Logest din prima zi de sangerare, chiar daca nu ati terminat folia anterioara.

Inceperea tratamentului cu Logest dupa ce ati nascut
Daca ati nascut de curand, medicul va poate sfatui sa incepeti tratamentul cu Logest dupa prima menstruatie normala, dar uneori se poate incepe mai devreme. Medicul dumneavostra va va sfatui.

Cantitati mici din substantele active ale produsului Logest sunt secretate in laptele matern. Daca alaptati si doriti sa luati Logest , trebuie sa consultati medicul.

Dupa un avort sau o intrerupere de sarcina
Dupa ce ati facut avort, medicul va va sfatui sa incepeti tratamentul cu Logest dupa prima menstruatie normala, dar uneori se poate incepe mai devreme. Medicul dumneavostra va va sfatui.

Ce faceti daca nu apare menstruatia
Daca, in mod exceptional, nu apare menstruatia in intervalul de 7 zile, nu se va reincepe tratamentul cu Logest si se va consulta medicul.

Ce faceti daca ati luat prea multe drajeuri de Logest
Nu s-au raportat reactii daunatoare in cazul cand s-au luat prea multe drajeuri de Logest. Daca luati mai mult de un drajeu odata, poate aparea greata, varsatura sau sangerare vaginala. Daca observati ca in mod accidental un copil a luat mai multe drajeuri, cereti imediat sfatul medicului dumneavoastra.

Ce faceti daca ati uitat sa luati un drajeu de Logest
– Daca aveti o intarziere mai mica de 12 ore fata de ora la care ati luat Logest, sunteti inca protejata impotriva sarcinii. Luati drajeul de indata ce v-ati amintit si urmatorul drajeu la ora obisnuita. Aceasta ineamna ca in aceeasi zi veti lua doua drajeuri.
– Daca aveti o intarziere mai mare de 12 ore fata de ora la care luati Logest, nu sunteti protejata impotriva sarcinii. Lasati drajeul uitat si continuati sa luati in continuare, dar trebuie sa folositi o metoda contraceptiva suplimentara pana la terminarea ciclului. Cititi cu atenite sectiunea “Precautii contraceptive suplimentare”.

PRECAUTII CONTRACEPTIVE SUPLIMENTARE
Daca aveti nevoie de o metoda contraceptiva suplimentara, puteti:
– Sa nu aveti contact sexual sau
– Sa folositi difragma cu spermicid sau prezervativ
Nu folositi metoda calendarului sau metoda temperaturii bazale ca metode suplimentare de contraceptie. Aceasta deoaree contraceptivele orale modifica caracterele fiziologice din timpul ciclului menstrual, cum ar fi temperatura si mucusul cervical.

Ce faceti in caz de varsatura sau diaree
– Daca varsati sau aveti diaree in intervalul de 3 – 4 ore de la inghitirea drajeului de Logest, substantele active nu sunt absorbite corespunzator. Veti continua sa luati drajeul zilnic, dar veti folosi metode contraceptive suplimentare pana la urmatoarea manstruatie. Cititi cu atentie sectiunea “Precautii contraceptive suplimentare”.

EFECTE NEDORITE CU LOGEST
Uneori pot aparea efecte nedorite in timpul tratamentului cu Logest. Acestea pot fi moderate sau mai severe.

Reactii moderate
In primele luni dupa inceperea tratamentului cu Logest pot aparea:
– In primele luni de tratament pot aparea sangerari moderate sau reduse intre menstruatii, dar se opresc cand organismul se obisnuieste cu Logest. Daca continua, devin mai severe sau reincep, contactati medicul dumneavoastra.
– Cefalee (dureri de cap)
– Indispozitie gastrica sau stare de rau
– Tensiune mamara
– Schimbari de dispozitie
– Modificari ale greutatii corporale
– Cloasma (pete galbui-maronii pe piele), cloasma se reduce daca nu stati prea mult la soare
– Toleranta redusa la lentilele de contact

Reactii severe
Multe reactii severe au fost uneori associate cu contraceptivele orale. Multe din aceste simptome sunt incluse in sectiunea care va indica momentul incetarii administrarii produsului Logest.
– Tromboze (formarea de cheaguri la nivelul vaselor sanguine). La contraceptivele orale, au fost raportate mari riscuri de aparitite a cheagurilor de sange. Femeile mai in varsta (35 de ani si mai mult) care au continuat fumatul in timpul tratamentului cu contraceptive orale au risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral. Este important sa intrerupeti fumatul daca folositi contraceptive orale, cum este Logest. Alti factori de risc, in afara de fumat, cum ar fi tulburari de coagulare preexistente, tensiune arteriala crescuta, depozite grase la nivelul vaselor de sange, diabet, obezitate, pot favoriza aparitia trombozelor.
– Rar, utilizarea contraceptivelor orale poate determina aparitia unor afectiuni hepatice, cum ar fi icterul si foarte rar a fost asociata cu unele forme de tumori hepatice. Tumorile hepatice pot determina hemoragii abdominale letate. De aceea, daca apar dureri severe in etajul abdominal superior, care nu trec de la sine, mergeti la medic.
– Daca credeti ca aveti un efect nedorit de la Logest care nu este descries in acest prospect, anuntati medicul sau farmacistul.

Data expirarii acestui produs este mentionata pe pachet. Nu utilizati drajeurile daca sunt expirate.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Aceste informatii au fost revizuite ultima data in iunie 1994.

107 raspunsuri

 1. As dori sa scrieti si ce se poate intampla in cazul in care nu se iau doua tablete de logest doua zile consecutiv, mentionand faptul ca abia s-a inceput blisterul. Va multumesc!

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Ramona, eficienta lor se diminueaza si apare riscul unei sarcini.

  • Am a eu o intrebare iau Logest dar nu am facut aceea pausa dupa ce am terminata blisrerul de 21zile am continuat cu al doilea blister pina acuma .Ce trebuie sa fac ma opresc sua continui pina la 21zile.Multumesc astept raspuns.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Te poti opri oricand sa faci pauza de 7 zile dupa care incepi urmatorul blister daca vrei sa continui.

  • Si eu folosesc de 1 an logest ( nu am luat in ultimele 6 luni din sfatul medicului endocrinolog). Mentionez ca le-am folosit pentru tratarea acneei. Chiar a functionat la mine, dar in ultimele 2 luni au aparut din nou. Si am inceput din nou sa iau Logest.

 3. am si eu o nelamurire..aceste pastilute isi fac efectul din prima zi din care au fost administrate,sau e nevoie de metode suplimentare de contraceptie? dk da,e nevoie,dupa cat timp nu mai sunt necesare aceste metode suplimentare de contraceptie?

 4. buna seara… am cateva intrebari daca nu deranjez?
  sunt 3-4 zile de cand ma dor ambele ovare. sunt la al doilea blister de logest, in urma cu 2 luni am avut un avort spontan la 9 saptamani, e posibil sa fi racit, tin sa precizez ca am luat AC in fiecare seara la aceeasi ora fara sa omit vreo una, dar dupa pauza de 7 zile la inceperea celui de al doilea blister, respectiv dupa a doua pastila am facut sex neprotejat, e posibil sa fiu din nou gravida? Durerea nu este acuta dar prezenta, mai ales dupa un act. Va multumesc!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna seara anamaria,

   Va trebui sa faci un consult ginecologic, este posibil sa fie o infectie. Dupa avortul spontan a fost curatata cavitatea uterina?

   Este posibil sa ramai insarcinata si in timpul tratamentului cu Logest, dar putin probabil (sub 1%).

 5. o intrebare…mi-a venit cm pe 4 si a durat 3 zile apoi dupa 3 zile mi-a venit din nou si am inceput sa iau logest….ce se poate intampla????

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Croco:)
   Dupa cele 7 zile de pauza trebuie sa iei pilulele indiferent daca esti sau nu la menstruatie. Nu se intampla nimic.
   Sanatate

 6. buna,
  ac incep sa le iau din prima zi in care vine menstruatia sau dupa ce se termina menstruatia?

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Adriana
   Depinde ce tip de contraceptiv ai. Uita-te in prospect. Prima zi de menstruatie de obicei, cand incep sangerarile.
   Sanatate

 7. Sunt cele de la Logest. Stiam ca se iau dupa ce se termina menstruatia…si am preferat sa va intreb ca sa fiu mai sigura. Din a cata zi esti protejata? Multumesc pentru rasp.anterior 🙂

 8. Buna!as avea o intrebare : Am 42 de ani,si de 10 ani iau Logest,fara intrerupere(Doar cele 7 zile din luna).Ciclul imi vine regulat,eventual cu o zi intarzie,fara dureri sau alte neplaceri.Totusi,cineva a zis ca ar fi bine sa intrerup tratamentul cu ea.Cu 10 ani in urma am avut un chist micut pe uter,care de cativa ani a disparut.Ce recomandati dvs?Sa continui,sau sa intrerup tratamentul?Mersi anticipat pt raspuns!

  • Dr Laura Stirbu

   Salut Margareta
   Daca acel cineva e medic si ti-a dat indicatia in urma unui control medical, atunci da. Altfel nu. Deasemenea nu ar strica un control ginecologic daca nu ai avut in ultimul an.
   Sanatate

 9. am 2 copii si de 2 luni am intrerupt alaptatul.am ramas cu sanii fff mici.am inteles ca logest ajuta la marirea acestora.nu am reusit sa ajung la un medic ginecolog sa-mi prescrie ceva special pt marirea sanilor.am luat inf.dupa internet.pot afesta aceste pastile daca nu le iau la prescriptia unui medic ginecolog.am 29 ani si trebuie sa iau urgent nu mai pot astepta..multumesc

 10. De medic am prescris Logest, dar in farmacie nu sunt???? Cu ce l-as putea inlocui???

 11. Pana de curand fiica mea a folosit Janine, dar au fost scoase de pe piata. Doctorul i-a ca inlocuitor recomandat Yasmin, dar dupa o singura folie a inceput sa se ingrase. Acum i-a recomandat Logest. Intrebarea noastra este daca Logest este eficient si impotriva acneei.

 12. daca am luat pastila la ora 21 si dupa 4 5 ore am vomitat , si apoi si dimineata , este vreo problema?tin sa mentionez ca, chiar daca iau pastile, partenerul meu nu termina in mine…rasp pls

  • Dr Laura Stirbu

   salut andreea
   daca dupa 4 ore ai vomitat mai probabil nu e nicio problema dar ar trebui cateva zile sa folositi protectie ca sa fiti siguri.
   sanatate

 13. Am si eu o intrebare. In perioada 25.05.2012 am inceput un tratament cu amoxicilina + metronidazol, timp in care luam si pastilele logest. Tratamentul cu antibiotice s-a terminat in data de 01.06.2012 iar folia de logest in data de 30.05.2012, urmand pauza de 7 zile. Noua folie de logest am inceput-o pe 07.06.2012, iar pe 11.06.2012 am avut contact sexual neprotejat. Intrebarea mea este daca am fost protejata, luand in calcul tratamentul cu antibiotice?

  • Dr Laura Stirbu

   salut stefana
   nu se poate calcula riscul individual pentru fiecare persoana. ideea e sa iei in continuare anticonceptionalele, sansele sunt mici sa fi ovulat. daca apar neconcordante, adica nu iti vine menstra in pauza, poti face un test de sarcina.
   sanatate

 14. buna… nu mi-a venit ciclul de 4 luni, nu am avut contact sexual, deci nu sunt gravida, am doar probleme mari hormonale. ultimul tip de anticonceptional luat a fost diane 35 dar aveam dureri mari si am renuntat, acum multe luni peste 10.
  intrebarea mea este… daca nu am avut ciclu, nu am avut nici ovulatie teoretic , iau de 5 zile Logest de cand sunt protejata ?

 15. Cat de mult afecteaza fumatul eficienta/ utilizarea anticonceptionalelor? Pe prospectul Logest nu este foarte clar explicat..?

  • Dr Laura Stirbu

   Lavi, nu e vorba ca afecteaza eficienta anticonceptionalelor. Fumatul+anticonceptionale creste riscul aparitiei unor efecte adverse grave, gen tromboza venoasa.
   Ar fi bine sa discuti cu medicul acest aspect.
   Sanatate

 16. Buna ziua. Am facut un tratament cu Ciprinol si Piafen, dar am continuat sa iau si anticonceptioanalele, Logest, pana am terminat folia. Eram in zilele de pauza, miercuri cand am terminat antibioticul, si joi, mi-a venit ciclu,la data exacta. Luni am avut contact sexual neprotejat….e posibil sa se instalezeze o sarcina, dc nu am respectat cele 7 zile de pauza , asa cum stiu ca trebuie dupa antibiotic ?

 17. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta..iau anticonceptionale Logest… am facut acea pauza de 7 zile in care am avut menstruatie si de luni trebuia sa incep urmatoarea folie, dar am uitat sa le cumpar.. cum procedez acum? iau pastila de miercuri si cea de luni si marti le las.. si luna viitoarea o sa se schimbe ziua de menstruatie cu doua mai tarziu? multumesc

 18. am menstruatia foarte dereglata ma tine o saptamana am loat logest un an si mi sa reglat dar am antrerupt pastilele de aproape un an pt ca sant singura si nu am pe nimeni nu am contact esxual as prea sa va antreb daca nu am contact sexual pot sa iau logest pt ca sa mi se regleze menstruatia ms

 19. am inceput sa iau logest luna asta chiar din prima zi a menstruatiei(sfat de la medicul ginecolog). Mai am 2 pastile din drajeu . Problema e ca nu mi-a trecut menstruatia . Imi curge in fiecare zi umpic de lichid maro rosiatic asemanator cu cel al menstruatiei. Astept un raspuns pentru ca sunt foarte speriata. Este prima data cand iau anticonceptionale.

 20. am si eu o nelamurire..aceste pastilute isi fac efectul din prima zi din care au fost administrate,sau e nevoie de metode suplimentare de contraceptie? dk da,e nevoie,dupa cat timp nu mai sunt necesare aceste metode suplimentare de contraceptie?

 21. Gabi daca incepi sa le iei din prima zi a ciclului menstrual isi fac efectul de la prima pastila dupa 4 -6 ore. daca incepi in oricare alta zi trebuie sa te protejezi suplimentar in primele 7 zile.

 22. Lorena ce ti se intampla tie se numeste spotting si este normal. in primele 3 luni corpul trebuie sa se obisnuiasca cu anticonceptionalele. se pare ca nu ai citit prospectul

 23. Buna seara.
  Am o nelamurire, voi urma un tratament cu Ferro-Folgamma, iar eu folosesc de mai bine de un an anticonceptionale Logest.
  Intrebarea mea e daca in timpul tratamentului cu Ferro-Folgamma va trebui sa ma protejez suplimentar?
  Interactioneaza Ferro-Folga
  mma cu Logestul?
  Multumesc.

 24. Buna. Am luat 5 luni logest si trebuia sa am menstruatia acum doua saptamani. E efectul pastilelor dupa ce le intrerupi? Mentionez ca inainte de a lua pastilele aveam o menstruatie haotica.

 25. Ne raspunde cineva aici???

 26. am si eu o intrebare. iau logest din luna martie.. duminica mi am inceput folia dupa pauza de 7 zile. luni am luat pastila pt ziua respectiva la aceas ora, am avut relati intime cu prietenul dupa 2.ore as vreau sa stiu daca am fost protejata???? multumesc.

 27. ce se poate intampla daca iei prima data anticonceptionalele si nu esti p ciclu?

 28. buna as avea o antrebare iau logest de apruape 2 luni si la ancepur am avut dureri mari de cap si ma dor fuarte tare sani si am tenperatura uneori ce trebe sa fac ieste normal sa te duara sani

 29. cristina-nicoleta

  eu as vrea sa stiu,daca ma poate ajuta cineva la intrebarea mea…am o fetita in virsta de 11 ani si i-a venit ciclul menstrual acum 4 luni.primele 3 luni a avut c.m normal ca la inceput de c.m.la minori.a 4a luna a facut o emoragie si am dus-o la un control ginecologic,unde i s-a facut un ultasound si mi s-a spus ca fata mea are un chist ovarian si i s-au dat ca tratament anticonceptionale LOGEST ptr 3 luni.ce trebuie sa fac?sa ma informez si la alt dr ginecolog?sau un copil de11 ani poate avea chist ovarian la virsta asta?nu este periculos acest medicament ptr copil? VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!!

 30. Buna…sunt Anita as avea o intrebare…in cele 7 zile de pauza trebuie sa ma protejez ?

 31. Buna,am luat si eu logest si dupa o saptamana mi.a iesit o iritatie pe piele si le.am intrerupt.Ceva mai slab decat logestul!? 😀

 32. Am o intrebare…prima zi de ciclu este cand apar curgerile de sange ? Ca eu de exemplu ib prima zi am dureri de burta si curge putin sange dar nu mult..doar cat sa observ ca mi.a venit…si urmatoare zi imi curge normal. Cand ar trebui sa incep cu logest ?

 33. In cele 7 zile de pauza dupa dula 21 de zile de administrare cu logest, sunt protejata?

 34. Buna seara. Iau anticonceptionale Logest de aproape 2 luni, sunt la al doilea blister, si in primele zile mi-au aparut mici bubite rosii pe corp (picioare si pe brat). Mentionez ca nu sufar devreo alergie anume, iar acestea imi apar la cateva ore dupa ce iau pastila. Este normal ? Ce pot face in cazul asta ? Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc.

 35. buna ziua..am si eu o intrebare..folosesc logest de ceva vreme,am avut o pauza de cateva luni,luna trecuta am reluat iar pastilele,si la terminarea pastilelor,a inceput sangerarea dar foarte putin,ca si cum ar fi ultima zi de menstruatia..ce as putea face??

 36. buna.
  am si eu o intrebare
  mi-a fost recomandat acest medicament pentru intarzierea ciclului menstrual. plec in concediu si as prefera sa nu fiu pe stop in perioada de schi….
  de contraceptie nu am nevoie, din contra…. as vrea din tot sufletul un copil
  este ceva anume ce ar trebui sa stiu? chiar ajuta? sau mai bine nu ma complic?
  eu plec maine din tara si conform calendarului menstruatia ar trebui sa-mi vina sambata… nu vreau efecte secundare, nu vreau modificari ale greutatiicorporale etc
  ce-mi recomandati?
  multumesc!

 37. Am si eu o intrebare dsk iau ac logest scap de acnee? Si nu am luat niciodata ac e prima data si mi.au fost recomandate k sunt bune pt acnee…va multumesc

 38. Buna ziua! am si eu o nelamurire,e prima luna cand iau anticonceptionale,si sunt in pauza de 7 zile,insa mi-a venit ciclu din a3a zi a pauzei,intrebarea este:trebuia sa reicep tratamentul din prima zi a sangerarii sau astept sa treaca cele 7 zile de pauza?pot sa incep iar pastilele chiar daca nu mai sangerez? astept un raspuns! Va multumesc!

  • Andreea Juncanariu

   Buna adriana,
   Trebuie sa astepti sa treaca cele 7 zile de pauza si apoi sa reincepi sa iei anticonceptionalele.
   Urmatoarea folie o incepi dupa aceste 7 zile, deci in a 8-a zi, indiferent daca menstruatia s-a incheiat sau nu.

 39. Multumesc mult pentru raspuns!

 40. Buna ziua. Iau logest de 6 luni si nu am avut nicio reactie adversa. Luna aceasta am avut 2-3 zile sangerare insotite de dureri ovariene inainte cu o saptamana de a termina blisterul. Cand apar aceste sangerari mai esti protejata? Iar aceste sangerari intra in categoria ”spotting” chiar si dupa 6 luni de administrare AC?Va multumesc.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna lavinia, sangerarile anormale pot aparea oricand pe parcursul tratamentului cu anticonceptionale, dar mai frecvent in primele 3 luni.
   Tine cont ca nici o metoda contraceptiva nu e 100% eficienta si exista riscul unei sarcini (infim cand vorbim de anticonceptionale), iar durerea asociata cu sangerare ar trebui sa te determine sa faci un test de sarcina.

 41. Buna!Am un chist ovarian si mi s-a prescris Logest pentru 3luni insa fara a face in prealabil vreo analiza. Problema este ca am icter de natura necunoscuta(suspect sindrom gilbert-transaminaze ok-bilirubuina totala 1,3-2max.-fara anemie hemolitica) si acum vad ca pe prospect este o contraindicatie aceasta stare. Din cauza vestii despre chist am fost foarte agitata si am uitat sa ii spun medicului si acest aspect. Daca imi sunt prescrise doar 3luni as putea totusi sa le iau? Ar trebui sa consult un medic gastroenterolog?

 42. Buna ziua! Sunt la prima tableta a 10 zi am luat regulat drajeurile ?i am avut un contact sexual neprotejat.. Pot r?mâne gravida?

 43. Scuze am luat 11zile drajeurile

 44. Buna ziua, de o luna am renuntat la anticonceptionale la recomandarea medicului ( am luat logest timp de 2 ani si jumatate fara nici o pauza). Penultima menstruatie a fost cea cauzata de anticonceptionale pe data de 16 mai. Pe data de 3 iunie am avut contact sexual ( la inceput protejat cu prezervativ, pe parcursul actului prezervativul s-a rupt insa prietenul meu nu a ejaculat). Pe data de 15 iunie am facut primul test de sarcina Barza care a iesit negativ. Pe data de 15 iunie am facut al doilea test care initial a fost negativ ( citit in intervalul mentionat pe instructiuni) insa dupa cateva ore am verificat si am observat ca a mai aparut o liniuta foarte pala. Pe data de 15 seara mi-a venit menstruatia ( a fost abundenta si a durat 4 zile). Dupa terminarea menstruatiei, am mai facut un test de data asta surecheck care a iesit negativ. Problema este ca imi simt in continuare sanii sensibili si foarte putin tensionati si am dureri de spate ( nu foarte rau si nu in permanenta) . Credeti ca poate fi vorba de o sarcina sau pot fi efectele secundare a renuntarii la antibb? Va multumesc si astept raspuns, sunt tare ingrijorata si controlul I’ll pot face abia pe 5 iulie.

 45. Buna ziua! Logest interac?ioneaz? cu antiinflamatoarele? Tin sa Men?ionez ca odata la o perioada de timp sunt nevoit? sa urmez un tratament cu mai multe antiinflamatoare (mydocalm, movalis,zaldiar). Poate fi influentat tratamentul? Mul?umesc!

 46. Bun? ziua! Tocmai ce am fost la un consult ginecologic ?i mi s-a spus ca spus ca pe un ovar se observ? c? încep sa se fac? ni?te chisturi , nu e grav dar trebuie tratat din timp ?i mi-a fost recomandat logest timp de 3 luni. Nu am mai luat niciodat? contraceptive ?i sunt pu?in speriata dac? ar avea ni?te efecte negative asupra corpului ?i s?n?t??ii mele ?inând cont ca am doar 20 de ani. Este un tratament adecvat pentru aceasta problem? ?i ce efecte ar avea? As putea primi un r?spuns? Mul?umesc anticipat!

  • Andreea Juncanariu

   Buna, Georgiana
   Da, este tratamentul care se administreaza in cazul chisturilor pentru care nu se impune operatie. In cazul tau, poate fi un pic precoce sa ti se prescrie contraceptive cu atat mai mult cu cat ele inca nu sunt formate sau au dimensiuni foarte foarte mici. De multe ori, chisturile se pot vindeca de la sine.
   Daca ai citit prospectul, ai aflat care pot fi riscurile la care te expui in momentul in care incepi sa folosesti anticonceptionale. Pe de alta parte, contraceptivele au si ele rolurile lor: regleaza menstruatia, vindeca chisturile, te protejeaza impotriva unei sarcini.

 47. Mul?umesc mult, Andreea! Da, m-am tot documentat ?i am aflat ca ele se pot vindeca de la sine, iar ?inând cont ca doctori?a nu mi-a spus de ceva grav ci mai mult ca sa le previn am considerat ca mai a?tept o vreme ?i fac alt consult la alt medic care este ?i mai binevoitor sa vorbeasc? frumos ?i explicit cu un tân?r de 20 de ani care nu ?tie prea multe despre aceste aspecte ?i atunci voi vedea ce va mai fi.

  • Andreea Juncanariu

   Georgiana, trebuie sa intrebi medicul orice nelamurire ai avea si oricat de stupida ar fi intrebarea!
   Chisturile se pot vindeca de la sine, dar nu este o regula. De aceea este indicat sa asculti recomandarile medicului.

 48. Buna seara! Am si eu o intrebare: iau Logest de 10luni si acum la folia 11 am uitat sa iau a 5-cea pilula seara la ora 21..si am luat-o a doua zi la 6:30dimineata, iar pe urmatoare ca de obicei la ora21 . Deci am intarziat cam 9 ore si jumatate. In ziua 8 am avut contact neprotejat adica la trei zile dupa ce am intarziat cu pilula din ziua 5. Exista vreun risc?? Multumesc.!

 49. Ce se întâmpla daca am pierdut o pastila din folia logest, fiind a doua pastila care trebuie luat?? Sunt la a doua luna de cand iau.

 50. Buna ziua!
  De la ce se formeaza ovarele polichistice?Exista si un alt tratament in afara de anticonceptionale?
  Daca am acest diagnostic si menstruatia este neregulata,pot ramane insarcinata?Multumesc!

 51. Buna , iau Logest de 2 luni adic? aproape termin al 2 Blister si de 4 zile am dureri mari in rinichi si ovare . Men?ionezi ca sunt peste hotare si nu pot merge la Medicu personal . Si am inceput sa iau Ibuprofen pu dureri . Spune-?i va rog ce trebuie sa fac in continuare ? Multumesc mult !!

 52. buna seara. am si eu o intrebare: iau logest de cateva luni. mi a trecut mesturatia si marti trebuia sa reincep un alt bilster nou nu l am mai inceput. asta seara mi a venit un pic de sange stiu k este acele reacti dupa ce intreupi. intrebarea mea este : as putea sa mai incep acum alt bilster? sau cel mai indicat sa incep de luna viitoare in prima zi de mestra?? mersi

 53. Bun? seara dac? am început a doua folie de lo gest ?i în a 7 zi am avut contact.e posibil sa fiu gravida?la a doua folie din a cât? zi e?ti protejata?

 54. Buna seara.. Eu de azi incep sa iau pastilele logest doar ca in acelasi timp fololesc nij pastile de slabit ( cu cafea verde si anastasia walter shape ) le pot folosi ambele in continuare si pilula logest sau nu pot ? Acuma 2 ani in urma foloseam pilula kipling si dupa ce le am intrerupt am pus 12 kg pe mine si acuma incerc sa slabesc si tot nu reusesc…dar cu timpul o sa le dau jos ! Sper
  Astept raspuns.
  va multumesc :-*

 55. Buna ziua ! Am o intrebare am facut o pauza de la anticonceptionale Logest timp de 1 luna jumate si as vrea sa le reiau cum trebuie sa procedez ?

 56. 2 luni fara intretupere

  Buna seara! La recomandarea doctorului am luat 2 folii de Logest fara intrerupere pt a mi intarzia ciclul deoarece a trebuit sa merg in concediu. Am luat prima folie de logest cand mi s-a terminat menstruatia pt ca atunci am fost la doctor. Mi -a zis ca e cam tarziu dar nu ma protejeaza doar imi amana menstruatia. Asa a fost! Intrebarea mea este: de 2 zile mi s au terminat pastilele si mi a venit menstruatia, acum cum/cand trebuie sa incep o noua folie de Logest??

 57. Buna seara, am si eu o intrebare. Iau euthyrox ( 25 grame) si in acelasi timp Logest, exista riscu de a ramane insarcinata? Si daca afecteaza tiroida in acelasi timp .
  Multumesc

 58. Buna seara. Iau logest de doua saptamani si astazi am citit ca trebuiesc tinute in ambalajul original pentru a fi protejate de lumina. Eu nu am dat atentie pana acum la acest lucru si le-am tinut pur si simplu in folie( nu in cutie). Ar putea fi vreo problema?Multumesc.

 59. Buna ziua! La recomandarea medicului am inceput sa iau Logest. Stiu ca dupa cele 21 pastile luate regulat urmeaza 7 zile de pauza. In a 8-a zi , atunci cand voi lua prima pastila din urmatoarea folie, sunt protejata sau nu? multumesc

 60. Multumesc frumos pentru raspuns! Nu ma asteptam sa fie atat de rapid 🙂

 61. Buna ziua! Am 19 ani si in urma unui consult ginecologic mi s-au depistat chisturi ovariene. Medicul mi-a prescris Logest..dar de 5 zile de cand am inceput sa iau pastilele am dureri de cap si sanii sunt mai tensionati, durerosi. Sunt foarte nelinistita si as vrea sa va intreb daca este normal sa am astfel de reactii. Multumesc mult!

 62. Buna seara! Maine termin prima folie de Logest. Pana acum am luat pastilele regulat , la aceeasi ora -21:00. Intrebarea mea este daca in a 8 -a zi (dupa cele 7 zile pauza) trebuie sa iau pastila tot la ora 21:00 sau as putea sa schimb ora? Multumesc

 63. Buna ziua iau logest dar duminic? e a 8 zi când trebuie sa incep sa iau un nou blister. As putea sa incep cu ziua de marti? Sau afecteaza efectul pastilelor?

 64. Buna,la ecograf mi-au depistat ovare polichistice si medicul mi-a prescris tratament cu Logest. Iau deja al doilea blister de Logest. In prima luna a fost totul ok, dar acum am inceput sa am scurgeri maronii intre menstruatii…scurgerile nu sunt deloc abundente dar oricum imi fac griji pentru ca nu stiu daca e ceva normal si daca pot intretine relatii sexuale acum. Tin sa mentionez ca am luat in alea 7 zile de pauza (cand aveam ciclu) antibiotice.

 65. Bun? ziua! Miercuri seara am luat pastila la 9 iar ieri prietenul meu si a dat drumu in mine. ..joi seara am uitat sa iau pastila dar am.luat o vineri diminea?a la 7 jumatate. ..exista riscul de ceva?

 66. Buna seara daca am luat doua pastile in aceasi seara se intampla ceva

 67. Buna ziua, iau pastile Logest de peste un an de zile, mierucuri p data de 4 ianuarie am luat ultima pastila din blister, vineri am avut contact neprotejat, sunt mari sanse sa raman insarcinata? Multumesc anticipat de raspuns

 68. Ma pot ingrasa daca iau logest ? Are ceva daca fumez si iau logest ?

 69. Buna! Am fost diagnosticata cu un chist ovarian de 6 cm mi s-a prescris logest pe 3 luni, nu am luat niciodata anticonceptionale.. dupa primul blister nu am avut nici o reactie adversa insa dupa ce am inceput sa iau al doilea blister de 2 ori am vomitat si am avut diaree. Ar fi mai bine sa le intrerup? Din al doilea blister am luat 17 tablete dupa care 1 zi nu am mai luat pentru ca m-am simtit foarte rau..dupa care in urmatoarea zi am luat 1 tableta si la fel m-am simtit rau dupa ce am luat. Credeti ca ar trebui sa incetez sa mai iau logest si sa ma intorc la medic? Ce se poate intampla daca nu le mai iau?

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Reka, e putin probabil ca diareea sa fie cauzata de anticonceptionale. Cu toate astea, efectul lor asupra chistului e incert, continuarea sau oprirea tratamentului are efect similar.

 70. Buna ziua, este posibil ca dupa o saptamana de la avort facut pe 17.10, testul de sarcina sa fie tot pozitiv?

 71. Bibanu Elena Aurelia

  Buna! Am si eu o problema. Am uitat sa iau ultima pastila din blisterul de 21 de zile, cum ar fi trebuit sa procedez? Eu initial trebuia sa o iau la ora 21:00 si am luat-o cu o ora mai tarziu adica la ora 22:00. Exista cumva riscul de a ramane insarcinata? Am procedat corect?

 72. Buna ziua,ieri la ora 10 am luat ultima pastila de Logest iar diminea?a am avut contact sexual,eram protejat? sau exista riscul unei sarcini ?

 73. Buna ziua as dori sa ma ajutati va rog nu am luat niciodata anticonceptionale si as vrea sa iau loges luna trecuta am fost pe ciclu pe 25 acum ar trebui sa fiu pe 22sau pe 28 are ceva daca iau mai repede de ciclu adica pe 21

 74. Buna seara! Am si eu cateva intrebari daca ma puteti ajuta cu raspunsuri as fi foarte recunoscatoare! Iau logest de 2 luni, intru in a 3 a problema este ca menstuatia mea este cam ciudata in sensul ca am dureri si Nu curge mai deloc din ce cauza ar putea fi? Tin sa specific ca inainte de logest menstruatia era normala in primele 2 zile curgea mult farà dureri si in a 4 Nu mai curgea….

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Loredana, nu este neobisnuit ca menstruatia sa isi schimbe caracteristicile in timpul tratamentului cu anticonceptionale, de obicei sangerarea este redusa (din cauza asta se si recomanda femeilor cu menstruatii abundente). Cu toate astea, durerea nu e frecventa si va trebui sa excluzi o alta cauza pentru ca nu e specifica anticonceptionalelor (din contra).

 75. Aceste anticonceptionale au fost prescrise in urma analizelor si totul parea in regula problema este Nu ca este foarte redusa este aproape deloc… asta ma ingrijoreaza foarte tare ca in 4 zile Nu curge mai deloc… multumesc mult pentru raspuns si timpul acordat!

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Loredana, nu e neobisnuit, la unele femei sangerarea dureaza mai putin de 24 de ore. Mecanismul ei de aparitie e diferit fata de sangerarea menstruala normala, deci nu le poti compara.

 76. Buna ziua! Am reînceput tratamentul cu Logest din luna Decembrie,Menționez ca din luna August am făcut pauza ..pana acum M am simțit normal..doar sa zic ca am observat anumite creșteri in greutate..însă luna aceasta am avut dureri de sâni foarte mari..inainte de menstra ceea ce știu ca este normal dar după la câteva zile au apărut dureri la nivelul ambilor sâni..mai am de luat 12 pastile din folie și as vrea sa renunț..știu ca pot renunța doar după ce termin folia..greșesc cumva? Și îmi puteți spune dacă este o problema majora ca am aceste dureri?Multumesc! O zi frumoasa

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna Valentina, anticonceptionalele pot fi intrerupte oricand. Estrogenul influenteaza retentia de apa in tesuturi, in special la nivelul sanilor si poate fi o explicatie pentru senzatia pe care o ai. Daca deranjeaza prea tare poti renunta la ele.

 77. Am inceput sa iau pentru prima oara logest acum 10 zile. Inainte aveam ciclu abudent si dureri mari in primele 2 zile.

  Acum cu prima folie de Logest, ciclul e redus ca si cantitate, insa sunt deja in a 10-a zi si inca dureaza, nu e cantirate mare, cat sa trebuiasca sa folosesc absorbante sau protej slip. nu mi s-a intamplat pana acum. E normal? Dureri in timpul zilei nu am, doar spre dimineata ma trezeste din somn, de obicei se amelioreaza dupa ce imi golesc vezica.

  De asemenea dupa a 3-4 zi de cand am luat Logest am inceput sa am o lipsa de pofta de mancare si greata la gandul la anumite mancaruri grase. Nu stiu daca de la logest. Aceste simptome le-am ameliorat cu silimarina.

  Mentionez ca nu sunt sanse sa fi fost insarcinata. Si la analizele dinainte de prescrierea ac au iesit bine cu exceptia 17-alfa hidroxiprogesteron care de mai multe are o valoare mai mare

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Alina, nu e neobisnuit sa ai sangerari vaginale neregulate in primele 3 luni de anticonceptionale, se rezolva de la sine in timp.

 78. Buna ziua,
  Vreau sa stiu si eu daca in perioada de pauza lunara,de 7 zile,sunt in continuare protejata.
  Va multumesc.

 79. Buna seara! Sunt foarte ingrijorata deoarece luna aceasta (ca si cealalta de altfel ) nu mi-a venit menstruatia. A curs extrem de putin sange maro doar intr-o zi. Iau anticonceptionale logest de 2 luni si mentionez ca le-am luat corect. Considerati ca este din cauza anticonceptionalelor?

 80. Buna seara am si eu o problema folosesc anticonceptionale Logest am facut pauza de 7 zile dar in loc sa incep de marți folia cum începeam de obicei am luat din greșală astazi pastila de marti este vreo problema cum ar trebui sa procedez acum va multumesc

 81. Gheorghe Maria

  Bună am luat logest dupa menstruatie se poate întâmpla ceva??

 82. Buna ziua am luat 4 luni artizia e o problemă d-aia le schimb cu logest

 83. Se pot lua si daca alaptez ?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.