Loviturile La Cap Postate Pe YouTube Sunt Folosite In Scop Stiintific

Putini sunt cei care folosesc internetul si nu au auzit de YouTube sau n-au vazut macar un filmulet de pe YouTube afisat pe un site (chiar si aici pe ContraBoli). O categorie aparte de filmulete postate pe YouTube sunt cele in care un subiect ajunge sa sufere o trauma craniana in urma desfasurarii anumitor activitati (sportive, de amuzament, exercitii imposibile etc etc).

Pana acum au fost privite doar pentru amuzament, dar o chipa de cercetatori si-a petrecut sute de ore vizionand particularitatile fiecarei lovituri in parte si reactia corpului la injuria nervoasa.

Asa s-a reusit identificarea unei posturi clasice, denumita pozitia de scrima (extensia unui brat si flexia celuilalt, indiferent de pozitia corpului sau gravitatie), adoptata involuntar la traumele medii si severe, informatie care ar putea fi de ajutor antrenorilor cand trebuie sa decida daca reintroduc sau nu jucatorul pe teren (daca a suferit o lovitura).

Un filmulet pe care n-o sa-l uit o vreme si o lovitura pe care victima o s-o resimta o vreme (initial l-am vazut pe YouTube, dar vad ca a fost sters de acolo):

Si unul mai recent…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.