Lumina Solara Poate Scadea Riscul Cancerului de San

HealthDay- Conform unui studiu publicat in jurnalul American Epidemiology, expunerea la lumina solara, care creste nivelul vitaminei D in organism, poate reduce riscul cancerului de san

Studiul a inclus 1.788 de bolnavi cu cancer de san si 2.129 de femei care nu aveau boala. Femeile expuse la cantitati mari de lumina solara si-au redus riscul de cancer de san la jumatate fata de femeile cu expunere scazuta la lumina solara. Cu toate astea, efectul a fost observat doar la femeile cu piele deschisa la culoare.

Esther John, cel care a condus studiul, a insistat pe faptul ca femeile nu ar trebui sa abuzeze de expunerea solara in scopul reducerii riscului de cancer la san.

Daca studiile urmatoare vor demonstra asocierea scaderii riscului de cancer la san cu expunerea la lumina solara, cea mai sigura metoda de a creste concentratia vitaminei D in organism este cresterea ingestiei prin dieta si suplimente.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.