Lupta cu Poftele Este Inutila

Scriam acum cateva zile despre dependenta de ciocolata pe care o am, iar aseara am descoperit un nou studiu care sugereaza ca lupta cu poftele este inutila, ba mai mult, chiar va avea efectul opus celui dorit.

Studiul a inclus 134 de studenti. O parte din ei a trebuit sa-si reprime gandurile la ciocolata, iar cealalta parte a fost incurajata sa vorbeasca despre cat de mult le place ciocolata.

Femeile care au incercat sa-si controleze nevoia de ciocolata au mancat 8, iar cele care au vorbit liber au consumat 5 ciocolate. N-a fost acelasi rezultat si la barbati, cei care au fost sfatuiti sa vorbeasca liber despre nevoia de ciocolata mancand cantitati mai mari decat restul…

Dr. Erskine, care a condus proiectul, a spus ca „sunt multe cercetari pe ideea ca atunci cand incerci sa-ti reprimi anumite ganduri sfarsesti prin a te gandi numai acolo”.

Cel mai bun sfat pentru oamenii care vor sa renunte la anumite alimente este sa nu incerce sa-l evite de tot sau sa nu se mai gandeasca deloc la el.

Mai multe detalii pe BBC News.

Cu toate ca m-am confesat saptamana trecuta prin publicarea celuilalt articol referitor la ciocolata, nu am simtit nici o schimbare in nevoia de a consuma ciocolata, dar poate va avea efect pe termen lung 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.