Magnet Pentru Depresie

A fost aprobat primul stimulator nervos neinvaziv cu scopul de a trata depresia. Suna a SF, dar noul dispozitiv care genereaza impulsuri magnetice are riscuri mult mai mici fata de implantarea electrozilor in creier pentru terapia prin socuri electrice.

magnet pentru depresie
Magnet pentru depresie: Stimulare Magnetica Transcraniana

Stimularea Magnetica Transcraniana (TMS = Transcranial Magnetic Stimulation) este destinata pacientilor care nu raspund favorabil la tratamentul cu medicamente antidepresive. 1 din 5 pacienti cu depresie este rezistent la tratamentul medicamentos clasic, ramane de vazut in ce masura ii va putea ajuta TMS. Exista un studiu in curs de desfasurare, care include 260 de pacienti, tocmai pentru a studia mai amanuntit influenta TMS asupra depresiei. Rezultatele initiale sunt asteptate la inceputul anului 2009.

Tratamentul cu magnet va costa in jur de 6.000-10.000 de dolari, in functie de numarul de sedinte necesare unui pacient. Costul este mai mare decat cel al terapiei medicamentoase, dar net inferior terapiei cu dispozitive invazive.

Teoria dupa care functioneaza magnetul este ca prin stimularea neuronilor din cortexul prefrontal se va obtine o reactie in lant care va ajunge sa stimuleze si regiunile mai profunde, implicate in starea sufleteasca.

Principalul efect advers al terapiei prin magnetism este durerea de cap, neexistand pierderi de memorie sau alte complicatii aparute in terapia cu socuri electrice.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.