Mamografie 3D

FDA (US Food and Drug Administration) a aprobat primul mamograf care furnizeaza mamografii 3D. Selenia Dimensions System este o versiune imbunatatita a mamografului bidimensional produs de Hologic Inc. si poate efectua mamografii atat 2D cat si 3D.

Chiar daca doza de radiatii este dubla fata de mamografiile conventionale, precizia imbunatatita reduce numarul cazurilor care necesita reexaminare, deci noi expuneri ulterioare. Aproximativ 10% dintre mamografiile 2D necesita reexaminare pentru infirmarea diagnosticului de malignitate.

Mamografie 3D

Comparat cu mamografiile 2D, cele 3D imbunatatesc abilitatea medicului de a diferentia intre leziuni canceroase si necanceroase cu 7%, reducand astfel nevoia de biopsii ale glandei mamare.

Aproximativ 1 din 8 femei este diagnosticata cu cancer la san in timpul vietii, autoexaminarea sanului si mamografia la 1-2 ani dupa 40 de ani crescand sansa de diagnostic precoce, cand tratamentul este curativ.

1 raspuns

  1. Cum pot beneficia de efectuare unei mamografii 3d urgent.multumesc

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.