Mancarimea de piele (prurit): cauze, tipuri, diagnostic, tratament + poze

Mancarimea de piele este un simptom neplacut fiind un semn important in variate afectiuni, atat dermatologice cat si renale sau hepatice. Termenul medical pentru mancarime este prurit. Mancarimea poate afecta orice parte a corpului si poate fi:

  • Generalizata – mancarimea apare pe tot corpul
  • Localizata – mancarimea apare doar in anumite regiuni ale corpului (brate, picioare, abdomen, fata)

In zona afectata, pielea poate avea atat aspect normal, cat si modificat. Pielea poate fi uscata, crapata, poate capata aspect solzos si poate prezenta roseata, umflaturi, pete, besici.

Uneori mancarimea dureaza mult timp si poate fi intensa. Scarpinatul ofera impresia ca pruritul a disparut, dar este doar o senzatie de moment, dupa care mancarimea revine si poate fi chiar mai intensa, iar in final pielea este cea care sufera, expunandu-va infectiilor.

Cauzele mancarimii de piele

Mancarimea de piele este cel mai adesea unul dintre simptomele afectiunilor dermatologice, dar poate ascunde probleme severe are rinichilor sau ale ficatului.

DERMATITA – Este o afectiune necontagioasa care cauzeaza inflamatia pielii si are multiple cauze. Exista mai multe tipuri de dermatita, dar cele mai frecvente sunt: dermatita de contact si dermatita atopica. Dermatita de contact este provocata de alergeni, care provoaca o reactie alergica. Cauzele dermatiei atopice inca nu sunt lamurite, se pare ca apare la persoanele care prezinta un factor genetic pentru aceasta afectiune. Ca si simptome, se caracterizeaza prin: mancarime, roseata, eruptie, besici, piele uscata si crapata.

dermatita

MUSCATURA DE INSECTE – Fie ca sunteti la mare, la munte sau in curte, sunteti expusi muscaturilor de insecte. Cele mai multe insecte musca, dar doar unele o fac intentionat. Cele mai multe muscaturi nu dauneaza, lasand in urma roseata si mancarimi in zona in care au muscat. Unele dintre ele pot determina complicatii care necesita tratament urgent, precum boala Lyme.

muscatura-de-insecta

ECZEMA ALERGICA – Mai este cunoscuta sub numele de eczema de contact. Este declansata ca si dermatita de contact, de alergeni (parfumuri, creme care contin antibiotic, latex, nichelul care se gaseste in bijuterii). Acest tip de reactie alergica este cunoscuta ca fiind una intarziata, deoarece implica mai multe expuneri la alergeni pana cand se produce reactia. Simptomele pot sa nu apara in decurs de 24-48 de ore de la expunere, pot sa difere de la persoana la persoana si se localizeaza la nivelul zonei care a intrat in contact cu alergenul.

eczema-alergica

PSORIAZISUL – Este o afectiune comuna, necontagioasa, care afecteaza mai ales persoanele cu varste cuprinse intre 15-35. Psoriazisul inseamna practic o crestere a celulelor mai rapida decat in mod obisnuit (in cateva zile, fata de o luna cat ar fi normal). Psoriazisul poate sa apara la nivelul scalpului, unghiilor, incheieturilor. Cauza exacta nu este inca cunoscuta. Se crede ca sistemul imunitar si genele contribuie la apritia ei si nu poate fi prevenita. Exista mai multe tipuri de psoriazis, cel mai intalnit fiind psoriazisul in placi.

psoriazis

SCABIA – Este o afectiune care determina prurit sever, cauzata de un acarian. Acesta se transmite usor, prin contact si poate trai la nivelul pielii pana la doua luni timp in care femela isi depune ouale. Dupa expunere, simptomele incep sa apara dupa 4-6 saptamani. Acesti acarieni sunt mai activi noaptea, de aceea, mancarimea este mai intensa pe parcursul noptii. Trebuie retinut ca aceste vietati pot supravietui dupa ce cad de pe corpin jur de 2-3 zile, de aceea este important sa spalati hainele, prosoapele, lenjeria de pat, pernele la o temperatura de cel putin 50 de grade Celsius, cel putin 10-30 de minute. Tot ce nu poate fi spalat, trebuie aspirat, iar sacul de la aspirator trebuie si el spalat in apa fierbinte.

scabia

ALERGIA LA DIVERSE MANCARURI – Daca sistemul imun reactioneaza anormal atunci cand o persoana consuma anumite alimente, poarta numele de alergie la mancare. Aceasta afecteaza pielea, sistemul gastrointestinal, sistemul respirator sau sistemul cardiovascular. 8 alimente sunt cele care provoaca aproximativ 80% dintre aceste alergii: laptele de vaca, ouale, alunele, pestele, soia, graul, nucile, crustaceele. Simptomele pot fi blande sau severe si pot sa apara imediat sau in decurs de cateva ore. Cele mai frecvente sunt: stranutul, nasul rosu, umflaturile, eruptia, diaree, dureri de stomac, mancarimi, ameteli.

IRITATIA PROVOCATA DE PAMPERS – Este o itiatie a pielii care apare frecvent la bebelusi si cauzeaza arsuri, roseata si disconfort in zona pielii care vine in contact cu pampersul. Apare atunci cand bebelusul sta mult prea mult intr-un pampers murdar, care ar trebui aruncat sau atunci cand pampersul este fixat prea stramt. Diareea este o afectiune care intensifica simptomele iritatiei.

HEPATITA – Consta in inflamatia ficatului si este cel mai des cauzat de o infectie virala. Desigur, exista si alte cauze ale hepatitei. Hepatita se clasifica astfel: hepatita A, B, C, D, E. Unele dintre ele pot fi prevenite.

Hepatita A apare din cauza consumului de de alimente si de apa contaminate cu fecale. Hepatitele B, C, D (hepatita D fiind cea mai severa) se transmite prin contact cu fluidele corpului precum sange, saliva, prin intermediul contactelor sexuale, ale seringilor folosite de catre persoane infectate si care sunt refolosite sau chiar inteparea cu un ac care a fost utilizat de catreun pacient infectat cu hepatita. Hepatita E apare in zonele insalubre si este cauzata mai ales de ingerarea materiilor fecale.

Daca va confruntati cu hepatita B sau C, cele care deobicei sunt cronice, este posibil sa nu aveti simptome la inceput. Simptomele hepatitei acute apar rapid si pot include: oboseala, urina inchisa la culoare, durere abdominala, icter etc.

CIROZA – Este o afectiune care apare atunci cand factorii care afecteaza ficatul precum alcoolul sau infectiile cronice) sunt prezenti pentru o perioada indelungata de timp. Cauzele frecvente ale cirozei sunt hepatita C si abuzul de alcool. Simptomele apar deoarece ficatul nu mai este capabil sa curete sangele, sa descompuna toxinele. Uneori se intampla sa nu existe simptome pana cand boala nu este intr-un stadiu extrem de avansat.

BLOCAJUL CAILOR BILIARE – Consta in obstructia cailor biliare. Aceste cai au rolul de a transporta bila, secretia ficatului, de la vezica biliara in intestinul subtire. Cele mai frecvente cauze ale obstructiei cailor biliare sunt: calculii biliari, inflamatia cailor biliare, tumori ale cailor biliare, hepatita, paraziti, ciroza hepatica.

CALCULI BILIARI – Multe persoane pot avea calculi biliari, in absenta unor simptome. Calculii biliari pot fi mai mici sau mai mari si apar mai frecvent atunci cand nivelul colesterolului in bila atinge valori mari sau cand vezica biliara nu se goleste normal. Ca si simptome, pot sa apara: durere care iradiaza in portiunea superioara a abdomenului, febra, icter, ameteala, varsaturi, scaune avand o coloratie asemanatoare lutului.

AFECTIUNI ALE NERVILOR – Acestea afecteaza deci, sistemul nervos si cauzeaza mancarimi (de ex: scleroza multipla).

REACTII LA ANUMITE MEDICAMENTE – Reactii la antibiotice, antifungice sau antiinflamatoare pot provoca iritatii insotite de mancarimi.

SARCINA – Unele femei pot experimenta pe parcursul sarcinii senzatia de mancarime, in mod special la invelul abdomenului, sanilor si bratelor. Dermatita este o afectiune care se agraveaza pe parcursul sarcinii.

Pruritul mai poate fi cauzat si de deficienta de fier, boala cronica renala, arsurile de soare, boli ale copilariei (rubeola, rujeola etc), hemoroizi, in cazuri rare este si un simptom al cancerului hepatic sau pancreatic.

Tipuri de mancarime de piele

In functie de cauza mancarimii acestea se clasifica in:

  • Prurit pruriceptiv – apare datorita unei reactii alergice sau unei inflamatii.
  • Prurit neuropatic – este cauzat de afectiuni ale sistemului nervos; este insotit adesea de furnicaturi si amorteala
  • Prurit neurogenic – apare din cauza afectiunilor cronice hepatice sau renale
  • Prurit psihogenic – este indus ca raspuns la actiunea serotininei si norepinefrinei. Aceste substante chimice influenteaza stresul, depresia.
  • Cand se merge la medic?

    Cele mai multe cauzuri de prurit se vindeca de la sine, intr-o perioada scurta de timp. Cu toate acestea, trebuie sa va adresati medicului de familie daca: mancarimea devine severa, este persistenta, recurenta sau se asociaza cu alte simptome precum: roseata, umflaturi, icter. Se impune prezentarea la medic si atunci cand mancarimile sunt generalizate pe tot corpul, fara o cauza evidenta.

    De multe ori, medicul de familie va poate trimite la medicul dermatolog care este specializat in probleme ale pielii.

    Teste pentru diagnosticul cauzei mancarimii de piele

  • Analize ale sangelui – pot furniza dovezi ale existentei unor afectiuni interne care provoaca prurit (de ex: deficienta de fier, obstructie biliara).
  • Testarea functiilor tiroidei – hipertiroidismul poate provoca mancarimi
  • Radiografia
  • Teste pentru a vedea la ce anume sunteti alergic
  • Tratament pentru mancarimea de piele

    Odata ce cauza este identificata – indiferent daca este vorba despre o alergie, o afectiune dermatologica, renala, hepatica sau endocrinologica, prin tratamentul acesteia dispare si simptomul de mancarime de la nivelul pielii.

    Ca si medicamente se pot recomanda:

    • Creme pe baza de corticosteroizi – acestea pot controla mancarimea. Se aplica pe zona afectata, iar deasupra se aplica un material din bumbac umed, ajutand pielea saabsoarba crema.
    • Antihistamine orale – Cetirizi, Loratadin (Claritin) sunt antihistaminice orale care pot fi adiministrate ziua deoarece nu provoaca somnolenta sau Difenhidramina care provoaca somnolenta si este indicat a fi administrata noaptea.
    • Antidepresivele – pot reduce variate tipuri de mancarimi.

    Pentru a calma pentru scurt timp senzatia de mancarime puteti incerca mai multe metode:

    • Aplicati o crema antiprurit pe zona afectata. Cremele pe baza de hidrocortizon sau cele mentolate sunt cele mai eficiente.
    • Anestezicele precum lidocaina sau benzocanapot fi de folos. A nu se administra benzocaina copiilor mai mici de 2 ani fara indicatia unui medic!
    • Evitati sa va scarpinati – de cele mai multe ori, sparinatul poate agrava pruritul
    • Aplicati comprese reci, umede
    • Folositi imbracaminte din bumbac pentru a evita aparitia iritatiilor
    • Evitati substantele care va provoaca reactii alergice

    Mancarimea de piele poate afecta calitatea vietii, este cu siguranta unul dintre simptomele cele mai neplacute, dar care poate ascunde afectiuni mai mult sau mai putin severe. Prezentarea din timp la medic, va poate scuti de multe complicatii, tratand cauza inainte de a deveni ceva sever, mult mai greu de tratat.

    350 raspunsuri

    1 3 4 5
    1. Bună seara am o fata de un an și ia apărut niste bubițe pe ia și o mănâncă foarte rău și este agitată cum mă puteți ajuta

      • In farmacii se gasesc soluții cu camfor, linistitoare, dar faceți un control la medic!

      • Am avut o alergie care a trecut cu medicamente timp de o luna jumate acum nu mai am basici dar tot ma maninca pielea sa localizat mâncărimea pe picioare de la genunchi în jos ,pe spate îndreptat mijlocului sipe coate ce pot face ,ce medicine mai pot lua.

    2. Buna ziua!
      Sotul are pe brat, aproape de umar, o pata rosie, putin tare, cam de dimensiunea unei monede de 10 bani. este prezenta acolo de aproape 3luni si are usoara mancarime. Initial arata ca o muscatura de tantar. Ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca nu a trecut? ,Multumim!

      • Exact ce pățesc eu.de ce iritatie pe umăr,puțin doar.de ce ma gâdilat noaptea pielea.urat rezultat.ficatul marit.normal au zis 3.8,4,eub103.poate fi stres,oboseala,o bere.unii suntem mai slabi.se simte ca oboseala.lipsa de pofta de mâncare.mi au dat vitamine pt ficat.qm zis și atat?nuu,mergi la medicul neurolog.de ce?e acolo era totul.nervii periferici de sub piele.in câteva zile mâncăm și farfuria.si chiar dacă e oribil la gust se bea câte o cana pe zi de ceai de rostopasca.e oribil

    3. Buna ziua !
      De aproximativ un an ma cofrunt cu o problema a tenului …mi se usuca foarte rau pielea de pe obraji, in jurul gurii in sus spre nas…..in special…si in aceleas locuri imi apar bubite …una sau mai multe marunte unele langa altele si ma mananca, nu foarte rau ….si daca folosesc creme hidratante pt pielea uscata parca mai rau agraveaza si am incercat si cu ulei de masline…miere neagra…crema galbenele…si chiar o crema de la farmacie fucicort …si are un efect pt moment dar reapar f repede…am mai avut o perioada de o luna cand mi au disparut si nici pielea uscata nu am mai avut dar iar au aparut…

    4. Buna sera eu am niste bune care tot imi iasa cand sunt nervoasă pe tot corpul am de 2 luni si nu mai imi trece deloc si ma mânca rau de tot am incercat de toate si creme si pastile

    5. Buna ziua, ma numesc Andreea, am 25 ani si de cateva luni ma confrunt cu o problema a pielii. Imi ies pe maini inclusiv degete, pe picioare, pe gat si pe ceafa in sus pana in par in scalpul capului, niste bubite asemanatoare unor intepaturi de tantari..se inrosesc, imi provoaca mancarimi dar apoi dispar singure in decurs de o ora. Ce ar putea fi sau ce ar trebui sa fac? Multumesc.

      • Bună, si eu am la fel problema de la 25 de ani.. Acum am împlinit 26 si nu mi dispar petele. Sunt identice ca ale tale, am mers la 4 dermatologi, pastile, regimuri, analize la sange de 3 ori repetate, numai creme scumpe, absolut nici un efect,plus toate alergiile testate la piele…nu mi iese nimic la analize si nu mai suport mancarimea

      • Georgiana Schiau

        Salut Andreea, ma numesc Georgiana. Și ma comfrunt cu aceeasi problema. Ai rezolvat o?

      • Bună, ai reușit sa treci peste aceste bubițe?
        Dacă da, ajută-mă și pe mine și spune-mi te rog cum ai reușit.. mersi

    6. Bună ziua, sunt Andrei, am 17 ani, mamei mele i-a apărut în zona genunchiului drept, un fel de bubuiță care după un timp s-a extins și de o perioadă bună de timp nu trece si nu se extinde semnificativ, dar se extinde ușor, are mâncărimi puternice, locul afectat având pielea uscată, crapată, ca și cum at fi arsă, pe dimensiuni cam de o palmă, pe margini ar fi un fel de canal un pic mai umflat, de culoare roșie, puteți spune cu ce se confruntă, subliniez că încă nu a fost la medic, mulțumesc!

    7. Am și eu o întrebare am fost la dermatolog și mi-a dat diagnostic de foliculita streptococica am folosit antibiotic dar nimic și de la o perioadă îmi apar bubițe roșu pe burta se înroșește pielea și mă mănâncă rău …peste tot poate sa fie de la foliculita ?

    8. Buna seara ! De 2 zile am o mancarime la nivelul fetei si a gatului. Tin sa mentionez ca nu am nicio buba si nimic nu pare in neregula, decat mancarimea. Mancarimea apare doar seara . Ma puteti ajuta cu un sfat ?

      • Și eu am aceleași mâncărimi pe față și gat, am fost la doctori, multe analize și nu mi-au găsit nimic. Acum folosesc ulei de argan de la longevita dimineața și seara și ori de câte ori fac baie sau mă mănâncă și mă simt mai bine poate vă ajută și pe dumneavoastră.

      • Buna ziua mi-a iesit pe brațe niste bubite dupa care sau marit si ma mănâncă si sant roșii ce ar putea fi?

    9. Arsenie Papacioc

      Buna ziua doamna.Indraznesc a va spune ca de 10 ore si-a facut aparitia pe brat si antebrat o roseala umflata ce se extinde de la ora la ora in diametru.Ce credeti c-ar putea fi ?

    10. Buna ziua sunt mama am 35 de ani vreau sa va spun dupa ce am nascut pe cel de al doilea copil la maxim doua luni jumatate acum fetita mea are 8 anisori mea esit niste bubite rosi pe spate si pe burta am 7 ani de cand le am am facut fel si fel de analize fel si fel de creme nici un rezultat va rog sami spuneti ce ar putea fi si ma scarpin foarte tare.

    11. Bună ziua. De aproximativ un an de zile mă confrunt cu o mâncărime groaznică. Recunosc că am beneficiat de sex oral din partea unei necunoscute care mi-a garantat că nu are nimic. Sexul normal lam făcut total protejat atât că fiind vară am transpirat fff mult amândoi inclusiv lenjeria patului unde sa produs actul respectiv. După 3-4 săptămâni au început să-mi iasă bube pe mâini și corp cu mâncărime. Mi-au trecut după ce am luat micogal și fluconazol. Au început din nou și de fiecare data se manifestă în locuri diferite. În momentul de față le am pe piept, la subtioara și alocuri pe picioare. Din nou iau micogal și flucoric. Însă fără niciun rezultat de această dată. Mi-am făcut analizele prima oara când mi-au ieșit bubele cu mâncărime și de atunci nu mi-am mai făcut pentru că sunt căsătorit. Ascund asta de soția mea ca să nu-mi distrug familia. La analize mia ieșit că nu am dermatita. Nici sifilis. Ce pot face mai ales că până de Paște sunt plecat la munca în străinătate. Ce ar putea fi? O banuire ceva? O idee? Vă rog. Aștept răspuns urgent pentru că mă macină. Nu pot dormi.

      • Dacă mâncărurile se manifesta pe burta, între degete , pe spatele picioarelor la incheieturi, ai putea avea raie, sau se mai numeste scabie. De obicei mancarimea când ai raie se intensifica noaptea si te scarpini de iti vine sa-ti rupi pielea. Tratamentul se face cu unguent cu sulf 10% de la firma Bioeel. Se schimba lenjeria de pat zilnic cât durează Tratamentul, de preferat sa fierbi si lenjeria intimă si te dai cu crema pe tot corpul fara să atingi mucoasele( gura, ochii, fata, penisul) pentru ca sulful din crema arde zonele sensibile.

    12. Bună ziua,va rog să mă ajutați cu o problema o persoana în vârstă are niste bubițe roșii care îl mănâncă mai mult seara le are de 3 săptămâni și nu scapă de ele îi ies pe mâini și pe spate și pe mijloc unde este cureaua și anul trecut a avut și tot greu i_au trecut și acum nu mai scapă de ele a folosit doar flocinolon și antialergice dati_ne o rezolvare va rugăm persoana este în vârstă și ajunge greu la medic.Multumim

    13. Nicusor voicu

      De aproximativ o lună mi.au iesit niște pete pe corp.maini si picioare ca forma unor înțepături de tantari si ma mănâncă.nu pot sa.mi dau seama ce este.imi puteti recomanda un tratament.ceva? Puteti sa.mi dati un raspuns pe email.

      • Nicusor Ungureanu

        De aproximativ un an am mencarimi in zona inghinala si nu pot Scapa de aceasta senzatie spuneti-mi un tratament va rog!

    14. Bună ziua! Pe labia drepata pielea devine foarte uscata, se descuameaza și apare mâncărimea, culoarea pielii este mai decolorata în regiunea respectiva. Menționez ca nu aveam viata sexuala la apariția simptomelor. Aștept răspuns! Mulțumesc

    15. Nadia Constanta

      Buna ziua.. am o mincarime dupa ceafa la git, mam iritat fff rau si inflamatinflamat si ramine seaca pielea.Ce poate fi!

    16. Georgiana Udrea

      Buna seara! Am și eu de vreo o luna o mâncărime in zona axilei, in Zona inghinală in părțile laterale! Am folosit o crema cu hidrocortizon, doar ca mâncărimea nu încetat doar mi-au trecut petele! Ma poate ajuta cineva?

    17. Buna seara , ce poate insemna mincarimea pe picioare , de la.talie in jos ? Am.observat de citeva ori , si intotdeauna mincarimea se evidentiaza seara ? Ce poate fi asta ?

    18. Buna, îmi puteti spune cineva am o mincarime pe fata in care ese bubite rosii si mici si o vinataie sub ochi aparuta din senin bubitele ma maninca rau si toata fata e in pete si pielea rosie ce poate fi asta poate sunt bolnava cu vreun organ imi spuneti va roog frumooos daca e graav urgent

    19. Buna am mâncărimi pe mana dreaptă și pe gat doar noaptea de la 10 ancolo nu știu ce să mai fac asa de tare ma mânca de nu dorm noaptea câte 2 ore stau și pun detoate să-mi treacă

    20. Am și eu o mâncărime îngrozitoare pe tot corpul am mers la dermatolog și mia zis ca am plosnite mam mutat din casa în alta parte și iar am mers la dermatolog și mia spus aceeași chestie bubițe le astea îmi apar de când eram mica

    21. Am niste pete pe picior cine ma poate ajuta sami spuna ce sunt..
      Căutați pe facebook Maria Iasmina si datimi cerere. Va rog.

    22. Oare dezinfectarea cu alchool sanitar a zonei afectate ajuta uneori in remedierea mancarimilor de piele? Posibil.

    23. Buna seara,

      Am portiuni mari de piele care se ummfla si ma mananca. Deasemenea mi se umfla fata cu buze, cu ochi si limba.
      Am facut foarte multe analize si nimeni nu stie de ce am asa ceva. Sunt zile cand de la alimentele de la care nu patesc nimic, ma umflu.

      Cu consideratie,
      Rodica Maxim

      • Bună seara, si eu am aceeasi problema, in fiecare an mi se umfla tot corpul, ma mananca dar ma si doare in acelasi timp. In fiecare zi se umfla in zone diferite. Ați gasit vreun răspuns?

    24. Buna ziua de 2 saptamani am mancarimi pe fese si cand ma scarpin se fac ca blandele si se descumeaza si tot am mancarimi ce sa folosesc

      • Buna. Exact aceasta problema am si eu.daca ai gasit vreo rezolvare imi spui si mie. Am fost la toti doctorii , am facut toate analizele si nu gasesc cauza. Mtumesc frumos

      • Aceeași problema o am si eu de 2 saptamani .. si nu stiu ce sa ma fac , sunt afara din tara si ..nu stiu ce trarament sa folosesc..
        Daca gasiti ceva inaintea mea va rog sa imi scrieți..
        Mulțumesc.

      • Buna, cum ati rezolvat problema, ati scapat de mancarime ?

    25. Buna ziua! Am si eu o intrebare cine poate sa ma ajute mia ensit pe spate o pata cu beşicute cu apa si ma maninca foarte tare cine stie ce e asta si cum se trateaza?

    26. Buna seara!imi apar pete roși pe fata ,am mâncărimi și fata este fff uscata !ce pot face ?va mulțumesc !

    27. Bună seara. Am miincarimi de piele doar noapte pe jumătate din corp și sunt îngrozitoare. Ce sa fac vine miincarimea din interior.

    28. Buna ziua mentionez ca am o fetita de 8 ani i sau înroșit pungile de sub ochi i-am dat zyrtec după aproximativ două zile ia mai trecut un pic roseata dar iau aparut niște iubite mici roși pe corp si începe să o mănînce. Ce ar putea fi ? Si ce ar trebui să fac? Sa confruntat cineva cu asa ceva? Multumesc!

    29. Bună ziua. Am o iritatie la mina dreapta în podul palmei și la degetul mare , care produce o sezatie neplăcută cu puncte roșii și galbene.

    30. Buna ziua , am o mincarime pe gambele picioarelor de la neuropatie diabetica , cu ce as pute-a rezolva problema , ce fel de crema sau alifie ar fi indicat sa folosesc ? Va multumesc .

    31. Buna ziua ma confrunt de un an de zile cu o alergie sa zic nu stiu exact ce e imi apar niste pete rosi pe corp si ma mananca imi vine sa ma scarpin imi apar si in cap mi se umfla ochi buzele am facut tot felul de analize toate imi ies bine am facut injecti cu xolair timp de 6 luni si era totul ok cum am terminat cu injectiile imi appare din nou nu stiu exact ce sa mai fac poate ma puteti ajuta multumesc

    32. Buna sotul meu are niste bube pe tot corpul si le are de 3 ani si am incercat nustiu cate creme si nu are niciun efect ?

    33. Alexandru Marius

      Mi a apărut pe corp niste pete rosi care ma manca si daca ma scarpin se umfle si ma manca mai rau ce medicamente unguent trebuie sa iau sa scap de ele

      • Buna eu intimpin tot aciashi problema daca ai gasit un raspus ma ujuti shi pe mine te rog

    34. Buna…ajutati-ma va rog ….Am niste mancarimi pe fese seara mai ales…au fost niște bubite mici acum s-au întins f rau …

    35. Buna ziua! Ma confrunt de 2 luni cu o problema , la inceput mi.au aparut niste pete pe sani in zona de jos, am fost la dermatolog si am urmat un tratament cu tridetm, apoi mi.a schimbat tratamentul si mi.a prescris un tratament cu antialergice pastile si un unguent pe baza de mometasonum unguent . Acum am apelat la un alt mă duc dermatolog care mi.a prescris un unguent care nu contine cortizon si.apa formală. Nici un efect pe zi ce trece ma umplu mai mult , am ajuns să am pete si bubite ( ma mănâncă dar nu exagerat) pe tot corpul mai puțin pe fata . O parere m.ar putea ajuta multumesc

    36. Buna de acum o saptamina , miau esit niste bube pe miini si picioare semenea unor intepaturi de tintar . Ce poate insemna asta ma poate ajuta cineva

    37. Eu am această problemă de câteva săptămâni, mi ai iesit niste bubite pe mâini și picioare si sunt uscate si ma mănâncă foarte tare pielea …

      • Elena Nichifor

        Ați găsit vreo rezolvare? Aceeași problemă o am si eu de vreo săptămână. Nu trece cu nimic.

      • Buna ziau mai cade fiere de păr și mă niste bubițe roși an cap și mâncărimi an zona capul mai potie sa mai dai și miea un tratament sa scap de bubițe și de mancaremi va rooog ….???

    38. Buna, mi-au apărut in zona ochilor niște pete ca niște mușcături de țânțari de acolo sau extins pe piept , pe spate și acum pe picioare …ma și mănâncă f rău ..nu am patit așa ceva niciodată, nu am probleme cu pielea sau ceva..aveți ideee ce ar putea fi ,?

    39. Răspuns anonim

      Bună seara! Am vârsta de 21 de ani și mă confrunt de un timp de vreme de o alergie(sunt alergică la polen), și as vrea că să pot trata aceste semne de pe corp! Să-mi dispară de pe întreg corpul. Sunt disperată! Să mă ajute cineva la această problemă. Vreau sfaturi său să-mi da-ți numărul de telefon de la medici alergologi! Vă mulțumesc!

    40. Buna ziua îmi puteți spune și mie ce pastile pot sa beau de mâncărimea peli,dar alăptez are copilul meu 8 luni ma puteți ajuta va rog frumos va mulțumesc

    41. Am bubite stil gala si ma manaca foarte tare imi puteti spune ce este va rog frumos

    42. Coca elena florentina

      Buna ziua de un an mi-au apărut niste pete albe pe mâini la incheieturi de când am fost la spital și am făcut niște perfuzie,acum se extind și pe piept și încep să se înroșească și mă mănâncă .ce asi putea sa iau pentru aceste pete și mă întreb de ce mi-au apărut că până atunci nu am avut așa ceva

    43. Bună seara am și eu o nelămurire soțului meu ia ieșit niște bube atat an zona din fata mai jos de buric cât și pe picioare și au un aspect ciudat zic eu sunt roșiatice pe margini și cu galben ân mijloc ce ar putea fi? Vă mulțumesc

    44. Vă rog să ajutati și pe mine cu un doctor de piele un nr de tel fon acesta este nr meu de Whatsapp 0754928453

    45. Buna seara . Am si eu o problema am pete pigmentat si pe spate si in jurul câinilor si pe burta si am mancarime pe piele unde iese va rog ma puteti ajuta si pe mine cu ceva tratament pe care ași putea folosi .

    46. Buna ziua,
      am o mancarime a scalpului, si noaptea si ziua. A inceput de ca. 1 an , dar de vreo 4-5 saptamani e de nesuportat.
      Acum a inceput pruritul si pe spate. Nu am nici un fel de eczeme, bubite sau modificari de aspect ale pielii. Doar ca pe cap am o descuamare nisioasa (se simte rotunjit ) . Am inceput sa folosesc Nizoral sampon, dar nu pot spune ca ma ajuta. Dupa baie ma ung pe scalp cu un amestec de uleiuri: ricin, masline si menta. Dar iarasi nu ajuta prea mult.
      In plus, mi s-a rarit destul de mult parul, si structura firului de par s-a modificat.

    47. buna am o problema de trei luni ma mananca pielea si ma scarpin pana mi se face rana ce pot avea

    48. Bună mia esit niște bube pete pe piept și spate și ma maninca are vro 3 stamini și nu mia trecut ce îmi puteți recomanda.

    Adauga un raspuns

    Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

    Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

    Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.