Marea Britanie Interzice Photoshopul In Reclame

Adobe Photoshop este un program folosit pentru editarea imaginilor digitale si se adreseaza in special profesionistilor domeniului. Pornind de la o imagine originala, in urma prelucrarii in Photoshop se poate ajunge la rezultate de nerecunoscut.

La o luna dupa ce American Medical Association si-a exprimat pozitia impotriva editarii exagerate a imaginilor cu actori si modele in scop publicitar, a venit randul britanicilor sa ia atitudine.

Paharul a fost umplut de ultimele reclame produse de L’Oreal si Maybelline, in special Lancome si Christy Turlington (Maybelline) in care apare Julia Roberts.

Julia Roberts - editarea care a dus la banarea Photoshopului in UK

Motivul invocat este faptul ca imaginea finala nu este reprezentativa pentru efectul pe care il au produsele promovate. Mai mult decat atat, din cauza folosirii excesive a editarii imaginilor in ultimii ani, perceptia frumusetii s-a denaturat atat de mult incat jumatate dintre tinerii (din UK) cu varste intre 16 si 21 de ani ar apela la chirurgie estetica, iar cazurile de tulburari alimentare s-au dublat ca numar in ultimii 15 ani.

2 raspunsuri

  1. poate le interzic si sa puna gene false atunci cand fac reclame la rimel. ar fi o treaba :))

  2. Ohhh…..in sfarsit cineva ia atitudine.Poate ca daca se facea mai demult lucrul acesta nu mai ajungeau atatia adolescenti sa aiba probleme…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.