Mastectomia Modifica Miscarea Umarului

Femeile care au suferit o mastectomie isi misca umarul diferit fata de cele care nu au suferit operatia, dar modificarile tind sa fie ignorate din cauza efectului emotional pe care il are supravietuirea in fata cancerului la san.

Studiile anterioare s-au bazat pe raportari venite de la femei afectate, iar acum s-a incheiat primul studiu biomechanic prin care s-au comparat femei de aceeasi varsta impartite in doua grupuri: cu si fara mastectomie in antecedente.

Nici una dintre femei nu a raportat durere sau restrictia miscarilor.

Indiferent de partea pe care s-a facut mastectomia, bratul dominant sau nu, s-a identificat modificarea coordonarii miscarilor si a dinamicii articulare.

Inca nu se cunoaste cauza exacta a modificarii, se presupune doar ca diferenta de greutate datorata absentei sanului ar putea avea un rol.

1 raspuns

  1. as dori sa stiu daca in cazul mastectomiei in care a fost observata modificarea biomecanici s-a realizat si rezectia marelui pectoral , pentru ca in acest context, era previzibil

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.