Medecins Sans Frontiers: 1000 De Femei Mor Zilnic In Urma Nasterii

Grupul international de ajutor medical Medecins Sans Frontiers (MSF) a atentionat ca in fiecare zi aproximativ 1000 de femei mor la nastere in urma complicatiilor survenite in timpul sarcinii.

Cel putin 15% dintre toate nasterile de pe glob au potentialul de a ameninta viata mamelor prin complicatiile ce le implica, anunta un raport oficial eliberat de organizatia MSF (Medici fara granite). Raportul intitulat „Mortalitatea materna: o criza evitabila” se concentreaza pe asistarea medicala a femeilor insarcinate din cele 12 tari in care organizatia lucreaza si concluzioneaza faptul ca problemele ce survin in timpul nasterii pot fi rezolvate prin prezenta cadrelor medicale bine instruite.

„Femeile au nevoie de asistare obstetricala de calitate indiferent de zona unde traiesc. Realitatea fenomenului nasterii este la fel intr-un spital modern sau intr-o tabara de refugiati”. – reprezentant MSF, Kara Blackburn.

In aceasta lumina MSF atrage atentia ca implementarea de programe de instuire in ceea ce priveste complicatiile obstetricale si accesul la echipament medical adecvat poate salva vietile a sute de mii de femei si copii in fiecare an.

Cererea de ajutor international a fost lansata, sa speram ca raspunsul nu va intarzia sa apara.

Sanatate!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.