Mediafax Manipuleaza Genetic Substante

O mica dovada de pseudomedicina vine iar de la Mediafax intr-un articol cu titlul Tratament promitator impotriva cancerului de piele:

Un tratament experimental dezvoltat de compania americana Genentech, pe baza manipularii genetice a unei substante vegetale, a permis reducerea substantiala a tumorilor canceroase ale pielii, potrivit unui studiu publicat in New England Journal of Medicine.

Oare cum se manipuleaza genetic o substanta? Nicicum! Pentru ca e non sens. Manipulearea genetica se refera la modificarea genelor unui organism viu, ori substanta e nevie, nu are ADN deci nu are gene care sa fie manipulate…

Greseala nu e intamplatoare, se repeta si mai jos:

Tratamentul, conceput de expertii companiei Genentech, o filiala a grupului farmaceutic elvetian Roche, a fost obtinut cu ajutorul modificarilor genetice efectuate asupra ciclopaminei, o substanta extrasa din planta Veratrum californicum.

Paragraful din articolul original e:

The steroidal alkaloid cyclopamine, a teratogen that induces midline deformities in developing embryos, blocks hedgehog signaling by binding to SMO and inhibiting the activation of downstream hedgehog target genes. The novel SMO inhibitor GDC-0449 was discovered by high-throughput screening of a library of small-molecule compounds and subsequent optimization through medicinal chemistry (Figure 1A, right). GDC-0449 is a selective hedgehog pathway inhibitor with greater potency and more favorable pharmaceutical properties than cyclopamine.

Inteleg ca pentru cei de la Mediafax suna SF partea in care se descrie cum s-a obtinut noul compus, dar de acolo pana sa zici ca e manipulare genetica mi se pare cam lung drumul. Sau poate si manipularea genetica li se pare la fel de SF si atunci nu fac diferenta crezand ca daca e tot SF e bun?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.