Medic in Anglia?

Cum se obtine un post de pregatire postuniversitara in Marea Britanie? Este o intrebare care mi se pune destul de frecvent de catre colegi din Romania, dar la care nu prea mai stiu sa raspund, datorita repetatelor modificari care s-au facut in sistemul de aici, in ultimii ani.

Cu toate acestea, cine este interesat, poate sa gaseasca numeroase informatii online. Cel mai recent a fost publicat in BMJ un articol intitulat „Applying to the foundation programme 2009”. Textul poate fi accesat online aici.

Autorii articolului, care sunt „medical student advisers” pentru absolventii facultatilor de medicina din Marea Britanie dau o serie de sfaturi utile celor care vor sa inteleaga cum se va face recrutarea medicilor tineri din August 2009. Este vorba de posturi pentru medici care tocmai au terminat facultatea, sau care o termina anul acesta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.