Medicatie Noua pentru SIDA

Reuters – FDA (U.S. Food and Drug Administration) a aprobat un nou medicament pentru lupta impotriva Sida. Noul medicament, denumit Isentress, actioneaza pe o enzima, integraza, produsa de virusul HIV.

Medicamentele existente pana acum nu actioneaza pe enzima respectiva, dar tintesc alte 2 enzime cruciale pentru raspandirea virusului HIV. Adaugand Isentress la medicatia zilnica va creste eficienta tratamentului.

Un purtator de cuvant al companiei Merck a afirmat ca Isentress costa 27 dolari / zi, asemenea altor medicamente impotriva HIV/Sida, iar medicamentul ar trebui sa apara in farmacii in maxim 2 saptamani.

Efectele secundare includ diaree, greata, durere de cap, mancarimi.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.