Medicii Din Cehia Isi Dau Demisia In Masa: Se Poate Si La Noi?

Un sfert din numarul medicilor din Cehia si-au prezentat demisia in semn de protest fata de salarizarea aferenta sistemului sanitar.

Salarul brut al unui medic oncolog tanar este 1165 de dolari, iar in mana primeste 900 de dolari, adica mai putin decat un mecanic sau un chelner. Suna cunoscut?

Chiar daca nivelul nostru e undeva mai jos, 900 de dolari fiind mult peste media de la noi (cam de 3 ori mai mult), tentativele si amenintarile medicilor din Romania nu s-au materializat niciodata… de ce?

Cel mai probabil din cauza dezorganizarii, la noi nu este cineva care sa dirijeze o astfel de atitudine, un organism similar Uniunii Medicilor din Cehia, care dirijeaza procesul demisiilor la ei.

Alternativa lor e gasirea unui loc de munca intr-o tara din Vest, unul dintre mesajele campaniei fiind: Exodul nostru, exitusul vostru.

1 raspuns

  1. Super tare!

    La noi nu e faza ca nu are cine sa conduca o astfel de miscare… NU PREA AI CU CINE!!! Toata facultatea am incercat sa-mi trezesc colegii din letargie dar… care au fost raspunsul lor? „ce draga, ar trebui sa te bucur ca ai un loc de munca!! asa ca mai lasa-ne-n pace” La o asa atitudine… ce poti face? Eu am plecat de mult… (chiar daca as fi preferat sa fiu printre cei care ar putea organiza o astfel de miscare)

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.