Metodologie Si Bibliografie Pentru Examenul De Rezidentiat 2011

In urma cu o luna si cateva zile se anunta un mare pas in istoria medicinei romanesti: descentralizarea rezidentiatului, care presupunea bibiografie si metodologie individuala in functie de centrul universitar in care se sustine examenul.

La momentul respectiv, pe langa aspectele negative pe care le-am descris, vedeam si putina lumina la capatul tunelului. Descentralizarea ar fi facilitat evitarea mecanismelor greoaie de luat decizii la nivel national, facultatile primind autonomie in stabilirea regulilor proprii.

Ar fi fost o ocazie perfecta de competitie intre facultati, o batalie in actualizarea bibliografiei pentru a corespunde medicinei moderne, si stabilirea unei metodologii cat mai obiective si transparente.

Vise… data limita de comunicare a bibliografiei si metodologiei pentru examenul de rezidentiat din 2011 era 1 decembrie 2010, dar e liniste totala…

La multi ani, Romania!

Later edit 22.12.2010: Reprezentantii FASMR au avut intalnire cu reprezentantii MS, iar concluzia a fost ca data limita a fost aleasa 1 decembrie de catre universitati, MS neavand nici o treaba. Daca pana in 10 ianuarie nu se publica bibliografia de catre universitati, MS va face o comisie care sa se ocupe de asta si bibliografia se publica pana la sfarsitul lui februarie. Despre metodologie nu se stie practic nimic, nici daca se dau subiecte comune sau nu…

9 raspunsuri

 1. salut.probabil o sa se afisese la fel ca anul trecut prin martie!nu crd ca sa va schimba ceva la tematica…nu prea sunt carti traduse mai bune decat cele de acum!

 2. Pana una alta..noi tot din batranul Harrison invatam..:)

 3. Pana la urma e sigur ca rezidentiatul se va da descentralizat, sau nici asta nu e sigur?

 4. daca o sa se descentralizeze o sa fie un singur inconvenient ;o sa se incurajeze coruptia intr un mod incredibil .intr o facultate in care exista studenti care iau 200 la rezidentiat {si exista ff multe exemple de genu}iar apoi ii vezi doctoranti in nefrologie in psihiatre si asa mai departe trebuie sa fi imbecil sa ai impresia ca descentralizarea o sa aducca ceva bun ,sau ma rog ceva bun pt cineva care vrea sa intre pe merit pe o anumita specializare .

 5. tocmai imi printez temele vechi pt ca vad ca nu e nici o schimbare.va sfatuiesc sa faceti la fel si capu’ sus mai ales ca avem posibilitatea sa o intindem de pe meleagurile astea care nu ne aduc nimic bun!!!

 6. buna ziua, cum ma pot inscrie la rezidentiat pt chirurgie dento alveolara?exista vreun site de unde pot afla ce si cum?
  Andrei

 7. Pt Andrei,te poti inscrie la DSP din judetul tau
  , dar sunt mai tarziu inscrierile , mai intai invata ………….. o sa se afiseze pe rezidentiat.info mai multe detalii cu privire la inscrieri, numar de locuri, etc.
  Succes!

 8. huoooooooo ….. nesimntitilor ati incurajat mafia . boilor oare mai au vreo sansa cei destepti si inteligenti ? animalelor ne faceti sa fugim din tara noastra . o sa fiti blestemati

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.