MicroCHIPS: Implant Contraceptiv Controlat de la Distanta cu Telecomanda

Istoria implantelor contraceptive incepe cu cercetarile din 1966 in laboratoarele din New York si continua cu primul dispozitiv (Norplant) comercializat pe scara larga in 1983. MicroCHIPS Inc. duce tehnologia un pas mai departe si urmeaza sa introduca pe piata primul implant contraceptiv controlat de la distanta cu telecomanda.

Implantul contraceptiv propus de MicroCHIPS Inc. va avea o durata de actiune de 16 ani, comparativ cu cei 3 ani de valabilitate pentru implanturile contraceptive disponibile momentan. Pe parcursul celor 16 ani protectia contraceptiva poate fi oprita si pornita in functie de dorinta persoanei in cauza, folosindu-se o telecomanda fara a fi nevoie de extragerea implantului.

Dispozitivul masurand 20 x 20 x 7 mm functioneaza pe baza unui chip care elibereaza zilnic 30 micrograme de levonorgestrel, hormon continut de numeroase contraceptive orale.

Noul implant contraceptiv este conceput pentru a fi implantat sub pielea feselor, bratului sau abdomenului.

Studiile pre-clinice urmeaza sa inceapa anul viitor, iar intrarea pe piata este planuita pentru 2018.

Mi-e usor sa imi imaginez cateva neajunsuri ale metodei contraceptive (copii care se joaca cu telecomanda, un fost partener caruia ii vine ideea de a face o farsa etc) care vor trebui adresate de catre compania producatoare inainte de a propune dispozitivul spre aprobarea FDA (US Food and Drug Administration).

1 raspuns

  1. Mariana morodan

    Bună ziua mă numesc mariana morodan, și miam pus cip în mîna în Portugalia, de 8 luni,vreau sal scot aici în România dacă se poate sa nu mă mai duc în Portugalia este drum lung, va rog ajutatima nu contează cit mă costă, îmi este rău de la cip, îmi puteți da un răspuns domn doctor? Mulțumesc

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.