Ministerul Sanatatii E Mai Tare Decat Dacia

Livram la export mai mult ca Dacia. Trebuie sa ii tinem in tara, sa existe respect pentru stiinta si sistemul nostru, sa facem eforturi.

Ion Bazac, ministrul Sanatatii

De la PROTV citare: In acest moment, numarul doctorilor din Romania este la jumatate fata de media Uniunii Europene, adica 192 de cadre medicale la 100.000 de locuitori.

Din 2007 incoace s-au golit spitalele de experti: am pierdut medici specializati in terapie intensiva, urgenta, medicina de laborator, radiologie sau psihiatrie. In total, peste 4300 de doctori. Suntem pe minus la chirurgi, la pediatri, dar si la dentisti sau specilisti in ginecologie.

Astfel, seful de la sanatate le propune rectorilor universitari sa se implice alaturi de minister in aceasta problema. Se va pune cap la cap o strategie prin care sa se schimbe legislatia in ceea ce priveste pregatirea si pastrarea specialistilor, incepand cu rezidentiatul.

Cei care au plecat din Romania au mers la salarii si de 10 ori mai mari. Ministrul nu a pomenit vineri nimic despre venituri, in aceasta strategie.

1 raspuns

 1. Daca multi romani ar fi capabili sa vina cu solutii in
  privinta redresarii sistemului sanitar pentru gasirea de fonduri si modernizarea spitalelor (cladiri,aparatura moderna etc),atunci nu mai au ce sa comenteze unii din presa de scandal .

  Eu vin cu o solutie :”In primul rand mentalitatea trebuie
  schimbata la romani,al doilea ar fi crearea unui fond privat si de stat pentru sistemul sanitar ,cum? .Atragerea de catre Ministerul Sanatatii a unor privati care sa investeasaca in sitemul de sanatate ,apoi folosirea rationala a baniilor publici de catre M.S.
  Studentii de la medicina sa fie ajutati de catre MS in realizarea de proiecte pe specializarea lor si cu sprijin privat .”

  Laurentiu ,cred ca ar fi bine sa faci o rubrica pe blog pentru cei care citesc si comenteaza .

  „Veniti cu solutii pentru redresarea sistemului sanitar din Romania !.”

  Multi dintre cei care citesc blogul tau ar fi interesati de acest lucru.Ar fi primul blog medical din Romania ,cu asemenea propunere .Nu trebuie sa te superi pe mine, vin in sprijinul tau si al oameniilor .

  Multumesc.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.