Ministerul Sanatatii Pregateste Campania de Informare pentru Vaccinarea Anti HPV

In urma esecului campaniei de vaccinare anti HPV de anul trecut, cand dintre cele 110.000 de eleve au acceptat vaccinarea doar 2% (2600), Ministerul Sanatatii urmeaza sa demareze o campanie de informare cu privire la infectia cu HPV, cancerul de col uterin si vaccinarea anti HPV.

Informarea se va derula pe 2 linii:

  • initial vor fi vizati medicii responsabili de vaccinarea in scoli, profesorii si dirigintii claselor a VI-a si a VII-a
  • ulterior se vor organiza intalniri cu parintii, in scoli, pentru a lamuri problemele ridicate.

Campania de informare pentru vaccinarea anti HPV este integral finantata de companiile producatoare a celor 2 vaccinuri anti HPV (Silgard/Gardasil si Cervarix).

Exista si un numar gratuit de informare TelVerde: 08008-00008.

La sfarsitul campaniei se va evalua statistic (prin sondaj de opinie) deschiderea fata de vaccinarea anti HPV. Ce mi se pare mie o prostie este faptul ca programul de vaccinare efectiva va fi reluat doar daca minim jumatate dintre parinti vor acepta sa-si vaccineze fetitele. Daca Romania este o tara in care majoritatea oamenilor prefera sa aiba incredere in teorii ale conspiratiei, mituri si leacuri babesti, ce vina au cei (poate) sub 50% care sunt constienti de pericolul infectiei cu HPV si beneficiile vaccinarii anti HPV?

2 raspunsuri

  1. 2.600 sau 15.000+ (https://www.contraboli.ro/30-rata-de-vaccinare-impotriva-hpv-dupa-prima-saptamana-a-campaniei-nationale/)!? Incercam sa ma documentez si nu mai inteleg nimic… Mersi frumos.

    • Dr Laurentiu Craciunas

      15.000+ au fost cele care nu si-au exprimat refuzul in perioada respectiva, dar tinand cont ca doar 2900 au acceptat vaccinarea cel mai probabil restul au refuzat ulterior.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.