Ministerul Sanatatii Sustine Fertilizarea In Vitro

In premiera, Ministerul Sanatatii va derula un Program national de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro. Programul va fi functional incepand cu anul 2010 si are drept scop sustinerea, de la bugetul de stat, a costurilor necesare procedurilor de fertilizare in vitro pentru 250 de tinere cupluri cu infertilitate.

In program vor fi incluse, in principal, cupluri cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, urmand ca, ulterior, membrii Comisiei de Obstetrica Ginecologie a MS sa stabileasca si alte criterii. Conform initiativei, Ministerul Sanatatii va sustine financiar prima procedura de fertilizare in vitro. In cazul in care este nevoie ca aceasta sa fie repetata, urmatoarele costuri financiare vor fi suportate de cupluri.

Bugetul noului program este estimat la aprox. 500 000 de euro anual.

8 raspunsuri

 1. Intrebarea mea ar fi : Ce acte imi trebuiesc sa pot intra si eu in programul Fertilizare In Vitro?Ce anume trebuie sa fac?Imi doresc foarte mult sa intru si eu in acest program deoarece incercam de multi ani sa avem un copil si fara rezultat!Va rog sa-mi raspundeti!
  Va multumesc!

 2. draga anca si eu imi doresc foarte mult un copil am avut sarcina extrauterina si ma-m operat ,daca aflu ma-i multe despre acest program am sa-ti spun iti urez succes

 3. Salut, si eu imi doresc f. mult sa aflu noutati despre acest program, sunt f. dezamagita incercam de 5 ani sa concepem un copil dar parese ca nu ne reuseste.

 4. salut ma numesc madalina sunt din giurgiu si asi vrea sa aflu si eu mai multe detali despre fertilizare in vitro sun casatorita de 7 ani si am facut cateva tratamente dar fara succes mi-sa spus ca nu nu am ovulatie,nu am nici menstruatia regulata multumesc astept rasp 076363961

 5. Dr Laurentiu Craciunas

  Ministerul Sanatatii a publicat mai multe detalii despre programul fertilizarii in vitro: link.

 6. dumbrava daniela aurelia

  ma numesc daniela am 29 de ani si doresc foarte mult sa fac invitro va rog foarte mult sa ma contactati la acest nr de tel 0035797716350 am 11 ani de cind incerc sa am un copil am perdut o sarcina la 6 luni iar docoru de garda ma nenorocit de tot va rog sa ma ajutati

 7. Buna tuturor,

  Am aproape 41 de ani, incerc de 11 ani sa pastrez o sarcina si din pacate acestea se opresc in evolutie;legislatia (ca la noi) limiteaza si totodata umileste, ingradeste persoanele care au implinit deja 40 de ani. Daca cineva are info cum ca femeile care au 40 de ani insa nu au implunit 41 pot accesa programul, va rog, indrumati!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.