Mituri Despre Cancerul de San

ABC News a adunat 65 de doctori de la principalele spitale si centre de cercetare din Statele Unite pentru a oferi 350 de raspunsuri video la intrebarile despre cancerul de san – cea mai buna „alta opinie” disponibila online. ABC News acopera tot ce ai nevoie sa cunosti despre screening si diagnostic, riscuri si prevenire, tratament si supravietuitul cu cancer.

Unul dintre principalele motive pentru care a fost creat acest site este faptul ca sunt atatea mituri despre cancerul de san si femeile au nevoie de niste raspunsuri sigure.

Dr. Tim distruge cateva mituri despre cancerul de san:

Intrebare: Deodorantul creste riscul de a face cancer de san?
Dr. Tim: Raspunsul este, bineinteles, nu.

Intrebare: Medicamentele pentru fertilitate cresc riscul de a face cancer de san?
Dr. Tim: Nu este nici o evidenta care sa sugereze asta.

Intrebare: Marimea sanului afecteaza riscul de a face cancer de san?
Dr. Tim: Nu este nici o evidenta ca marimea sanului afecteaza riscul, dar stim ca, in general, obezitatea creste riscul, iar sanii densi au un risc mai crescut de a dezvolta cancer de san.

In plus, nu exista nici o evidenta ca augmentatia de san, cu silicon sau implanturi saline, creste riscul de cancer de san. Femeile care si-au facut augmentatie de san trebuie oricum sa-si faca mamograme regulate.

Intrebare: O dieta bogata in grasimi creste riscul de a face cancer de san?
Dr. Tim: Nu, dar numarul crescut de calorii poate creste riscul.

Intrebare: Faptul ca nu ai antecedente familiale te scuteste de riscul de a face cancer de san?
Dr. Tim: In nici un caz. Ca si in cazul Robin Roberts, majoritatea femeilor diagnosticate cu cancer de san nu au antecedente familiale. Cu toate astea, daca ai antecedente familiale trebuie sa acorzi mai multa atentie screeningurilor pentru cancer de san.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.