Moarte Clinica: Adevar sau Imaginatie?

Se fac planuri pentru un studiu care va determina daca experientele povestite de pacienti care au fost in moarte clinica sunt adevarate sau sunt amintiri false.

Doctorii din 25 de spitale engleze vor studia 1500 de supravietuitori pentru a vedea daca oamenii fara puls sau activitate cerebrala pot avea experiente in afara corpului.

Unii oameni pretind ca vad un tunel sau o lumina stralucitoare, altii relateaza cum s-au detasat de corp si se uitau la personalul medical in timp ce acestia incercau sa-i salveze in salile din spital.

Studiul, care va dura 3 ani, se bazeaza pe plasarea unor imagini pe rafturi in salile de resuscitare. Imaginile vor putea fi vazute doar de sus, deci doar in cazul unei detasari de corp.

Contrar perceptiei oamenilor, moartea nu este un moment specific. Este un proces care incepe prin oprirea inimii, a plamanilor si a creierului. Urmeaza apoi o perioada, de la cateva secunde la peste o ora, in care eforturile medicinei de urgenta pot inversa procesul mortii.

3 ani e o perioada lunga de timp, dar sunt curios care vor fi rezultatele studiului…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.