Mortalitatea Determinata De SIDA

anti sidaOrganizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca graficul deceselor cauzate de SIDA va atinge maximul in urmatorii 5 ani.

Dupa cresterea accelerata care va urma, numarul deceselor va scadea pana in 2030 ajungand la un nivel mai scazut decat in perioada actuala. Se asteapta ca in 2012 sa aiba loc 2,4 milioane de decese, fata de 2,2 milioane in 2008.

4 raspunsuri

 1. 2,4 ar fi maximul ? de ce ?

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Pana acum au murit in jur de 25 de milioane, iar acum in jur de 33 de milioane au boala. Cu ajutorul medicatiei s-a reusit prelungirea perioadei de viata, iar 2,4 milioane este maximul pentru ca se spera ca medicamentele antiretrovirale sa ajunga din ce in ce mai mult la populatia care are nevoie de ele (in special Africa subSahariana, unde traiesc 2/3 din bolnavii cu SIDA).

 3. Dr Laurentiu Craciunas

  S-a deviat mult de la conceptul de placebo, prin definitie placebo este un medicament/substanta care este inert si nu influenteaza organismul in nici un fel. Prescrierea de antibiotice ca placebo mi se mare cel mai idiot lucru posibil, se mai mira apoi ca au tot felul de germeni rezistenti la antibiotice…

  Cat despre etica, hmm in unele cazuri placebo (cele adevarate, nu antibiotice sau alte medicamente) au efecte benefice, de exemplu in depresii, hipertensiune sau durere.

  Imi aduc aminte de proful meu de psihologie care le prescria unor pacienti „Aqua Forte” care era ser fiziologic defapt, dar pacientii vazand „forte” acolo credeau ca e enorm de bun si problemele le dispareau (totul e autosugestie).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.