Narcisismul si Retelele de Socializare

Intro: retelele de socializare sunt comunitati online unde lumea interactioneaza in functie de interese, hobby-uri, activitati, etc. Un astfel de site necesita inregistrarea unui cont cu ajutorul caruia se stabilesc legaturi cu alti utilizatori ai retelei.

NARCISISM s.n. Admiratie si dragoste exagerata fata de propria persoana fizica, care constituie adesea o stare patologica. – Din fr. narcissisme. (DEX)

Rezultatele studiului organizat de Universitatea din Georgia apar in editia din octombrie a jurnalului Personality and Social Psychology Bulletin si sugereaza ca retelele de socializare pot fi utile in a stabili daca o persoana e narcisista. Studiul a inclus 130 de utilizatori Facebook – cea mai populara retea de socializare in Statele Unite, echivalentul Hi5-ului pentru Romania.

Fiecare utilizator inclus in studiu a primit un chestionar pentru analiza personalitatii, iar rezultatul evaluarii a fost corelat cu pagina personala din reteaua de socializare. Cercetatorii au descoperit astfel ca profilele care includ un numar mare de „prieteni” si contin multe informatii personale corespund utilizatorilor narcisisti. De asemenea, narcisistii prefera sa publice poze in care se autopromoveaza, in detrimentul instantaneelor.

Campbell, autor al studiului, afirma ca narcisistii folosesc retelele sociale asemena relatiilor din viata reala: pentru autopromovare, punand accent pe cantitate si nu pe calitate.

1 raspuns

  1. Boa tarde,
    Gostaria de saber se me podiam informar sobre o plano de vacinação da roménia. Quais são as vacinas dadas gratuitamente e as idades, será possível?
    Obrigada!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.