Nascuti Deodata, dar Nu Sunt Gemeni + Poza

Hai ca iti spun ceva ce n-ai stiut, sau mai bine sa nu generalizez… ceva ce n-am stiut eu. Ai auzit vreodata de superfetatie? Se refera la fenomenul prin care ovarele elibereaza ovule chiar daca s-a produs fecundatia ovulului anterior. Cu alte cuvinte, se produc ovule si pe perioada sarcinii. O consecinta a fenomenului este faptul ca o femeie poate sa fie insarcinata cu 2 copii din generatii diferite.

Este si cazul recent al lui Thomas si Harriet Mullineux, care nu sunt gemeni chiar daca s-au nascut la diferenta de un minut, avand aceeasi mama.

Initial, mama lor, Charlotte, era insarcinata cu gemeni, dar la 7 saptamani de sarcina unul s-a oprit din evolutie si a fost absorbit de uter. Dupa inca 2 saptamani, la o noua ecografie, se puteau diferentia 2 feti vii, conceputi la distanta de 3 saptamani unul de celalalt.

Nascuti Deodata, dar Nu Sunt Gemeni
Fenomenul de superfetatie – Thomas si Harriet Mullineux

Doamna Mullineux putea sa aiba o noua sarcina in fiecare luna, chiar daca era deja insarcinata.

2 raspunsuri

  1. e super misto…sa va traiasca…;))

  2. Buna ziua, ma numesc Carolina, am si eu o intrebare, eu cu soțul ne dorim tripleti, ne intereseaza cum putem face asta, unde si ci ne-ar costă, mentionez ca putem face copii, dar ne dorim tripletii

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.