Nastere Naturala sau prin Cezariana cu Hipnoza + Video

Cand zici hipnoza primul lucru la care te gandesti sunt filmele politiste in care personajul principal, martor al unui eveniment important, este supus hipnozei pentru a afla mai multe detalii despre evenimentul respectiv…

Conform Dictionarului Explicativ, hipnoza este o stare asemanatoare cu somnul sau cu somnambulismul, provocata artificial prin sugestie, in timpul careia controlul constient asupra propriei comportari si contactul cu realitatea slabesc, actiunile celui hipnotizat fiind supuse vointei hipnotizatorului.

Hipnoza ca analgezic/relaxant, sens folosit cand vine vorba de nastere, se refera la o stare de concentrare foarte puternica in care durerile sunt controlate cu puterea mintii. Persoana care se afla intr-o asemenea stare se comporta relativ normal, nu sta cu ochii inchisi si nu paseste cu mainile in fata, similar scenelor din filme.

Un aspect foarte important al hipnozei ca metoda naturala analgezica este faptul ca nu se folosesc medicamente. Totul tine de capacitatea de concentrare, relaxare si autosugestie a persoanei care o incearca.

Curaj? Incredere? Nebunie?
Multe nasteri naturale, pe jos, se desfasoara fara folosirea unor medicamente ajutatoare, iar cazurile in care se apeleaza la analgezice sau alti compusi medicamentosi, nu reduc la 0 durerea. In mod normal, fiziologic, nasterea e dureroasa. E singurul proces in care durerea e fiziologica. Sa apelezi la hipnoza cand ai intentia unei nasteri naturale n-ar fi iesit din comun, la urma urmei nu ai nimic de pierdut, in cazul in care metoda nu e eficienta ramai cu durerile pe care oricum le-ai avea.

Dar ce zici de nasterea prin cezariana, fara anestezie clasica, doar cu hipnoza? In Iran, nasterea prin cezariana asistata prin hipnoterapie nu mai este ceva inedit. Am gasit un articol intr-un ziar in care este prezentat al 2-lea astfel de caz: nastere cezariana cu hipnoza – pacienta a fost supusa hipnoterapiei cu 30 de minute inainte de inceperea cezarianei, iar in timpul operatiei semnele vitale erau supravegheate pentru eventuale complicatii.

Ca fapt divers, prin folosirea hipnozei, viata pacientilor bolnavi de cancer se poate prelungi cu pana la 5 ani… asta demonstreaza ce capacitate poate avea creierul daca e bine folosit…

1 raspuns

  1. Sotia mea a nascut normal fara anestezie, doar folosind autohipnoza pentru a controla durerea. Sotia mea este psihoterapeut specializat in hipnoza. Puteti afla mai multe chiar de la ea: http://www.nastereprinhipnoza.ro

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.