Nastere Naturala VS Cezariana

Acum cateva zile au fost publicate rezultatele unui studiu conform caruia creierul unei mame raspunde diferit in functie de modul in care a nascut: nastere vaginala sau nastere prin operatie cezariana.

Creierul femeilor care au nascut natural este mai sensibil la plansetul de copil. Afirmatiile se bazeaza pe scanari ale creierelor unor mamici care au nascut natural, in comparatie cu cele care au nascut prin operatie cezariana.

Studiul nu are semnificatie statistica mare din cauza numarului limitat de subiecti implicati (6 nasteri naturale, 6 prin cezariana), iar diferentele descoperite sunt reprezentative doar pentru o scurta perioada de timp dupa nastere (2-4 saptamani).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.