Neurogeneza in Intestinul Adult

Neorogeneza este procesul prin care iau nastere neuronii. Pana nu demult se considera ca neurogeneza are loc doar in viata intrauterina, astfel ca odata afectati, neuronii pot fi considerati pierduti. Studiile recente au demonstrat ca neurogeneza are loc in cel putin 2 regiuni ale creierului adult, ceea ce da speranta in tratarea unor boli cum sunt Parkinson, Huntington sau Alzheimer.

Un studiu publicat recent in The Journal of Neuroscience aduce evidente in sprijinul teoriei conform careia sistemul digestiv inferior (intestinele) poate fi stimulat sa produca neuroni noi. S-a observat ca medicamentele similare serotoninei induc neurogeneza in intestinul soarecelui adult. Noii neuroni au fost adaugati in sistemul nervos enteric.

Noile descoperiri sugereaza ca unele medicamente ar putea fi utile pacientilor care sufera de afectiuni intestinale datorate absentei sau pierderii neuronilor, patologii congenitale sau dobandite.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.