Nicolaescu Vrea o Lege Noua Pentru Doctorii Din Romania

Sunt socat de aceasta stire. Am verificat in cateva surse si am primit confirmarea ca este adevarat. Se stie ca in ultimii ani foarte multi doctori din Romania au ales sa lucreze in strainatate pentru salarii echivalente cu munca pe care o exercita.

In mod normal, emigrarea masiva a doctorilor determina luarea unor decizii care sa incerce sa opreasca acest fenomen. Dar ia ghiciti la ce solturie s-a gandit Domnul Nicolaescu!! In loc sa conceapa un plan de marire a salariilor medicilor romani pentru a nu mai fi tentati sa lucreze in strainatate, s-a gandit sa-i OBLIGE sa ramana in tara!! Da am folosit verbul „a obliga” cu sensul lui propriu ( OBLIGÁ, oblíg, vb. I. 1. Tranz. A constrânge, a sili (pe cineva la ceva); a impune. 2. Tranz. ÅŸi refl. A (se) îndatora. 3. Refl. A se angaja, a-ÅŸi lua o sarcină, o răspundere. – Din lat. obligare, fr. obliger. – DEX).

Deci tinerii medici vor fi obligati sa-si faca meseria in tara, pe o durata dubla fata de perioada formarii lor, dupa care vor avea dreptul de a obtine certificatele de conformitate ce le permit sa practice in strainatate. Asta inseamna ca daca eu fac rezidentiat de 6 ani, va trebui sa raman in acelasi spital inca 12 ani!!

Nu mi-am facut inca planuri de plecat in strainatate, sper ca poate nici n-o sa fiu nevoit, dar ideea acestei legi e revoltatoare. Chiar au tupeu nenea aia de sus

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.