Nivelul Hormonal Prezice Depresia Postpartum

Nivelul inalt al pCRH (placental Corticotropin-Releasing Hormone) in a 25-a saptamana de gestatie poate prezice o eventuala depresie postpartum pe care o va suferi tanara mamica.

Nivelul pCRH creste in timpul sarcinii, stimuland secretia de cortizon, hormonul care ajuta organismul sa faca fata stresului. Dupa nastere, nivelul pCRH se reduce considerabil, ceea ce duce la scaderea nivelului de cortizon.

Depresia postnatala afecteaza 10-15% dintre mame si apare la 4-6 saptamani de la nastere.

Oamenii de stiinta sunt optimisti ca testarea bazata pe nivelul pCRH va putea fi folosita ca screening pentru depresia postnatala, identificand cazurile care au nevoie de tratament profilactic.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.