Nomofobia: O Fobie a Viitorului?

De parca nu ar fi existat destule fobii (vezi articolul despre cele mai ciudate 20 de fobii), omenirea se confrunta mai nou cu nomofobia („no – mobile” phobia ), o fobie legata de dependenta de telefoanele mobile. Mai precis, teama resimtita atunci cand telefonul mobil se afla in afara zonei de semnal, cand nu mai are baterie, sau atunci cand cartela iti arata creditul zero. Un studiu recent facut in Marea Britanie estimeaza ca aproximativ 53% din utilizatorii de telefonie mobila sunt afectati de aceasta fobie (13 milioane de britanici).

Din 2100 de oameni intervievati, 48% femei si 58% barbati au recunoscut ca trec prin momente de anxietate severa atunci cand au probleme cu telefoanele mobile. Jumatate din ei sustin ca de multe ori ajung in punctul in care nu isi mai inchid telefoanele. Cum am putea preveni aceste momente de panica? Cercetatorii ne sfatuiesc sa ne pastram creditul la o valoare constanta, sa avem cartele (pre-paid), sa avem numerele din agenda notate si in afara telefonului, un numar de rezerva pentru familie si prieteni sau chiar sa ne abtinem o perioada de la vorbitul la telefon.

2 raspunsuri

  1. Poate e exagerat spus ca se ajunge la anxietate severa,dar nervozitate sigur exista.

  2. la cate minte dau relele acuma e imposibil sa renunti la vorbitul la telefon….ganditiva ca o persona are cel putin 2 mobile sa zicem k pe fiecare are cate 500 de minute/luna, asta ar veni 1000 de minute de vorbit pe luna, app 17 ore ce vorbit la telefon…..nu cred ca se va abtine cineva sa nu vorbeasca….
    AA si mai exista si „fobia” de a ramane cu minute, cum sa ramai cu minute poi iti bagi 1000 de minute pe luna din care vorbesti 500,,,cum sa lasi 500 de minute sa se duca asa pe apa Sambetei…vorbeste frate pana numai poti pana iti explodeaza urechea…..In concluzie nu se varenunta la telefoanele mobile si mai ales la vorbitul cu ele, si devina sunt si retelele care dau mii de minute si de sms-uri

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.