Nou-Nascutii si Infectiile

Cercetatorii de la University of Utah au reusit sa aduca o explicatie pentru riscul crescut al nou-nascutilor de a deceda din cauza infectiilor. In mod normal, leucocitele implicate in lupta cu infectia (bacteriile) pot forma o retea, numita Capcana Extracelulara Neutrofilica (Neutrophil Extracellular Trap – NET), cu scopul de a capta si distruge bacteriile infectante. Problema este ca aceasta retea nu se poate forma si la nou-nascuti, indiferent daca sunt prematuri sau la termen, acestia fiind nevoiti sa lupte cu arme mai putine.

Leucocitele sunt una dintre principalele arme ale organismului in lupta cu infectiile. La instalarea unei infectii, neutrofilele (un anumit tip de leucocite) reprezinta prima linie de aparare. Acestea traiesc doar cateva ore si se credea ca moartea lor in lupta cu bacteriile reprezinta finalul utilitatii lor, dar s-a descoperit ca prin folosirea ultimei cantitati de energie inainte de moarte, neutrofilele persoanelor adulte elimina o mixtura de material nuclear si proteine antibacteriene care formeaza structura NET cu scopul de a captura si omori bacteriile.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.