Nou Test Neinvaziv Pentru Verificarea Glicemiei

Testul respiratiei pentru diabetici

Momentan, diabeticii isi masoara glicemia prin teste de sange, dar noul test neinvaziv i-ar putea scuti de acest disconfort.

Cateva companii au dezvoltat teste pentru verificare glicemiei bazate pe aspectul spectroscopic al glucozei, dar rezultatele au fost slabe din cauza ca si alte substante din sange au aspect similar.

O posibila noua solutie vine dupa ce acum cativa ani s-a descoperit ca dioxidul de carbon expirat este dependent de concentratia glucozei din sange (glicemie). Philips (compania de electronice) a avut ideea de a monitoriza concentratia dioxidului de carbon din aerul expirat printr-un test neinvaziv.

Datorita cresterii numarului pacientilor diagnosticati cu diabet, noul test ar putea fi o solutie de care sa profite si diabeticii si serviciul de sanatate.

Aplicatia pentru patentare si mai multe detalii pot fi gasite pe wipo.int.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.