Numarul Avorturilor Este in Scadere

HealthDay News – Numarul avorturilor provocate este in scadere de la 46 de milioane in 1995 la mai putin de 42 de milioane in 2003.

Aproximativ 1 din fiecare 5 sarcini se sfarseste prin avort, iar numarul procedurilor riscante nu a scazut

Cercetatorii de la Institutul Guttmacher si OMS au descoperit ca rata avorturilor nu este afectata de vreme sau de statusul legal al procedurii in diferite tari.

„Rata avorturilor in tarile unde este legalizat este la fel de mare ca in tarile unde este interzis” a spus coautorul studiului, Gilda Sedgh.

Rezultatele chestionarului au fost publicate in editia din 13 octombrie a jurnalului The Lancet.

Este al doilea chestionar de acest tip, primul fiind efectuat intre 1994 si 1995.

Datele au fost culese de la arhivele guvernamentale in tarile unde avortul provocat este legal, iar din tarile unde este interzisa aceasta practica, datele au fost aflate prin interviuri private.

Per total, studiul estimeaza 41,6 milioane de avorturi / an in intreaga lume, cu doar 6,6 milioane dintre ele produse in tari dezvoltate ca si Statele Unite.

La fiecare 100 de nasteri au fost produse 31 de avorturi in 2003, dar aceste statistici difera de la regiune la regiune. De exemplu, in Europa de Est, la fiecare 100 de nasteri sunt asociate 105 avorturi provocate, iar in Asia au fost 51 de avorturi la 100 de nasteri.

Rata crescuta a procedurii in Europa de Est demonstreaza ca aproape 1/3 dintre sarcini sfarsesc prin avort provocat. In contrast, doar 12% dintre sarcinile din Africa sfarsesc prin avort. Pe intreg globul, rata avorturilor este 1 din 5 sarcini.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.