Numarul Medicilor din Romania

Daca 10 elevi citesc 10 carti in 2 zile, cate zile le-ar trebui la 5 elevi sa citeasca aceleasi 10 carti? 4 zile, bun. Acum, daca 5 medici pot consulta 10 de pacienti intr-o ora, in cate ore consulta 1 medic aceeasi 10 pacienti? 5 ore, logic, nu?

Am gasit astazi o harta in care tarile sunt colorate in functie de numarul de medici raportat la numarul de locuitori. Romania e inclusa la categoria 10-19 medici la 10.000 de locuitori, asemenea Algeriei si Libiei de exemplu. In Europa doar Bosnia si Hertegovina si Albania au un numar asa de mic de medici raportat la numarul de locuitori, majoritatea avand 30+ medici la 10.000 de locuitori.

Harta poate fi vazuta aici: later edit, link nefunctional

Tot pe aceeasi harta exista si o legenda pentru culoarea asociaza coluarea cu caracteristicile si in dreptul Romaniei apare o mortalitate infantila de 16,21 la 1000 de nasteri vii si o speranta de viata de 73,92 de ani, comparat cu restul tarilor Europei in care mortalitatea infantila este doar 9 la 1000 de nasteri vii si speranta de viata de 75,86 de ani…

Eh, da cred ca tot medicii de la noi sunt de vina, nu prin faptul ca sunt putini, dar sunt vinovati pentru ca nu lucreaza de cel putin 3 ori mai repede sa compenseze numarul mic raportat la tarile cu care ne comparam… Nu?

3 raspunsuri

  1. what about recruitment of foreigner doctors

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.